Ga naar hoofdinhoud

Dubbele zege Barbançon met Johnson-zoon Bolero, pech voor Tosca Visser

Tosca Visser met Asther de Jeu. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het CDI in het Belgische Sint Truiden reed Morgan Barbançon de Jonhson-zoon Bolero naar de zege in de Grand Prix en de Special. In de Grand Prix was het een nieuw persoonlijk record voor het paar. Jorinde Verwimp en Cape Town (v. Conteur) wonnen de kür op muziek in de Zware Tour. Voor Tosca Visser en Asther de Jeu, in de Grand Prix nog de beste Nederlandse met een vijfde plaats, eindigde de kür teleurstellend, Visser werd gediskwalificeerd door de bloedregel.

Morgan Barbançon Mestre bracht twee KWPN’ers aan de start in de Grand Prix. De dertienjarige merrie Black Pearl (v. Painted Black), waarmee ze een maand geleden debuteerde, trok Barbançon tijdens de Grand Prix terug. Op de eveneens dertienjarige Bolero verliep het veel beter, Barbançon won de Grand Prix met een pr van 71,587%. Een dag later was ook de Special voor het paar, hierin scoorden ze 71.511%, een benadering van haar pr.

Eerste en elfde

In de Grand Prix reed Tosca Visser haar Contango-merrie Asther de Jeu naar een vijfde plaats. Met plaatsingen van een eerste tot een elfde plek waren de juryleden niet erg op een lijn. Visser kreeg een percentage van 69.522% en was hiermee de beste Nederlandse.

Schaafwondje

In de kür liep het voor Visser minder goed af, ze werd gediskwalificeerd. Een schaafwondje onder de neusriem van Asther de Jeu deed haar de das om. “Het bloedde heel iets, dat kan gebeuren met het warme weer. Dan zijn de regels bikkelhard. Een grote opsteker is wel dat drie van de vijf juryleden mij bovenaan zetten”, verklaarde Tosca Visser na afloop tegenover de Stentor.

Kür voor Verwimp

De overwinning in de kür ging naar de Belgische Jorinde Verwimp en Cape Town met een score van 72.985%. Heiner Schriegen werd net de door Wim Oplaat gefokte hengst Aaron (v. Florencio) tweede. Margo Timmermans was met Catch Me (v. Dreamcatcher) de beste Nederlandse op de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl/De Stentor

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook