Ga naar hoofdinhoud

Dubbele ZZ-Zwaar-winst voor De Ruyter en KWPN-hengst Feel Good

Update
Marlou de Ruyter en Feel Good. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Met 66,93% en 65,07% won Marlou de Ruyter beide ZZ-Zwaar-proeven op de Subtop-wedstrijd in Westervoort. Ze zadelde de KWPN-goedgekeurde Contango-zoon Feel Good, met wie ze binnenkort de overstap naar de Lichte Tour maakt. 

Tien dagen geleden bracht de amazone de bruine hengst aan start in Neerijnen, waar ze ook al beide proeven op haar naam schreef. In de eerste ring kreeg ze vandaag de meeste concurrentie van Wendy Scholten, die vorige week op dit niveau debuteerde met haar Ampère-zoon Giovanni WS. Scholten behaalde 63,36%, genoeg om Esmee van Veen met Feahterlight (v. Wynton) een halve procent achter zich te houden.

Stuivertje wisselen

In de tweede proef waren de rollen omgedraaid: daar mocht Van Veen wederom de derde prijs in ontvangst nemen, maar moest Scholten genoegen nemen met de vierde plaats. Het rode lint ging hier naar Natasja Schiphorst-Holders en de Turbo Magic-zoon Armani, die 64,36% scoorde.

Harmonie voorop

De winnares ging naar Westervoort met als hoofddoel haar laatste winstpunt te halen en daar slaagde ze ruimschoots in. “Ik had me al ingeschreven voor de wedstrijd van volgende week in Neerijnen en daar wil ik graag de Prix St. Georges starten”, licht ze toe. “De proeven van vandaag gingen lekker ontspannen. Feel Good scoort vooral op zijn zijgangen en het algemene beeld. Hij loopt alles met veel gemak door.”

Goede tip

Maar De Ruyter is ook kritisch. “Hij mist nog wat verzameling. Het is een groot paard en hij heeft wat langer de tijd nodig. Vandaag kreeg ik van één van de juryleden de tip om als je een wending uit rijdt in aanloop naar de oefening even je pink te ontspannen en het achterbeen er onder te rijden, dat is een tip die ik in de toekomst zeker ga gebruiken.”

Niet overhaasten

Hoewel de hengst met nog wat meer expressie de ring door mag gaan, wil zijn amazone dat niet overhaasten. “Vaak zie je paarden met veel expressie door de ring gaan, maar komt er teveel druk op en dan gaat het ten koste van de harmonie. In de dressuur komt er een omslagpunt aan en harmonie gaat steeds meer gewaardeerd worden. Kan je dat combineren met de expressie, dan ga je echt scoren.”

Magere scores in Lichte Tour

Zowel de Prix St. Georges als de Intermédiaire I waren matig bezet. De hoogste score (64,19%) werd in de Prix behaald door Etsuko Nagami met de Quattro-nazaat Arthemis R.D.P. Barbara Soederhuizen was in deze rubriek de tweede die tot een voldoende score kwam. In de Inter I slaagde alleen Angela Lakenberg er in om een score van 60% of meer te realiseren.

Hoogste dagscore

De beste proef van de dag werd neergezet door Cindy van Vugt en Bingo (v. Goodtimes). De amazone, die pas voor de vierde keer op dit niveau de ring in reed, verdiende 68,26% voor haar Grand Prix en kwam bij één van de juryleden zelfs uit op 72%. De Intermédiaire II van Virginia van Rooij en Explosion VR (v. Sir Oldenburg) leverde 61,40% op.

Uitslag eerste ring.
Uitslag tweede ring.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook