Ga naar hoofdinhoud

Dubbelslag voor Kirsten Brouwer

Zowel deelnemers als juryleden loofden de prima accommodatie en organisatie, maar tot topscores kwam het zaterdag niet op de Subtopwedstrijd in Aerdenhout. In de hoogste klasses U25 en Grand Prix werden geen kaderscores behaald en in het ZZ-Zwaar viel het niveau nog niet mee. De Prix St. Georges was de enige klasse waarin een score boven de 70% viel en die werd neergezet door Kirsten Brouwer met de KWPN-hengst Westenwind (v. Flemmingh).

Hoewel ze Westenwind nog maar korte tijd onder het zadel heeft, reed Kirsten Brouwer een heel verdienstelijke proef met de bruine hengst. Jurylid Marlon van Wissen vertelt: “Het was een aansprekende proef die vooral opviel door een fijn constant beeld. Kirsten reed hem professioneel en hield steeds veel expressie. Fijn om zo’n combinatie in de ring te krijgen!” Van Wissen en haar collega jurylid Dirk de Haas konden 70,92% kwijt aan de combinatie.

Kirsten Brouwer ging in de Intermédiaire I eveneens met de zege aan de haal. Ditmaal met de door haar zelf gefokte Alain Delon SB (v. UB40), die ze naar 65,99% reed. Over het niveau in het ZZ-Zwaar is Marlon van Wissen wat minder enthousiast. “Over het algemeen miste ik bij te veel combinatie een fijne basis. Op dit niveau moet je het ruggebruik goed voor elkaar hebben en dat ontbrak vaak. Je ziet daardoor ook problemen met de aanleuning; veel paarden zijn te lang of juist te kort in de hals en zelfs onrustig in de mond. De paarden moeten meer verzameld gereden worden en over de rug blijven gaan.” Er kwamen verschillende aansprekende paarden in de ring die last hadden van spanning waardoor hoge scores uitbleven.

Winnaar in de eerste proef was Eline van Egmond die met Bellamie (v. Krack C) uitkwam op 65,86%. Als tweede mocht Elly Olivier opstellen met Vladymir VDH (v. Kimberley) en het witte lint was voor Celeste Zwiers en A. Filter’s Update (v. OO Seven). In de tweede proef was er slechts voor vijf van de 25 combinaties een winstpunt. De hoogste score was voor Romy Kat en Always Magic (v. Turbo Magic). Elisabeth Posmus met Captain Cooks (v. Johnson) werd hier tweede en Esther Marcellis maakte de top drie compleet met Brittsion (v. Sir. Donnerhall).

In de kadervormende U25-rubriek ging de overwinning naar Melissa Tychon, die met Pirandello 6 (v. Prinz Wilhelm) een knappe prestatie behaalde door de onervaren ruin naar bijna 65% te sturen. De winst in de Grand Prix ging naar Johan Rockx en zijn expressieve Verdi de la Fazenda (v.Florett Ass). De score bedroeg 68,30%. Decor Just Royal Dancer (v. Jazz) bracht zijn amazone Mirelle van Kemenade naar de tweede prijs. Derde werden Manon van Hylckema Vlieg en Poko Loko (v. Kennedy). De winst in de Intermédiaire II ging naar Arthur Verbroekken en zijn Duitse hengst Paroseka (v. Poytraum).

Bron: Horses / Sanne Voets

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook