Ga naar hoofdinhoud

Dufour: ‘Volgens Andreas werd Cassidy nooit een Grand Prix-paard’

Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op maandag 22 oktober kondigde Andreas Helgstrand zijn kersverse samenwerking met de Grand Prix-amazone Cathrine Dufour aan. De Deense kocht eerder al haar huidige toppaard Atterupgaards Cassidy (Caprimond x Donnerhall) bij Helgstrand Dressage, maar niet als Grand Prix-paard. "Volgens Andreas was het een perfect Lichte Tour-paard, maar de Grand Prix zou hij nooit redden", vertelt Dufour.

De 26-jarige amazone heeft de sympathieke vos inmiddels acht jaar in haar bezit. “Ik had drie paarden gekwalificeerd voor de Europese kampioenschappen en we moesten er één verkopen, een andere was te oud om ver te laten reizen en de derde raakte geblesseerd, dus zijn we rustig op zoek gegaan naar een ander paard”, vervolgt Dufour aan The Horse Magazine.

Geen video

Helgstrand nam meerdere malen contact op met de amazone. “Hij wilde graag dat ik een paard kwam proberen. Maar hij had geen video en iedereen beweert de nieuwe wereldkampioen op stal te hebben. Maar Andreas stuurde geen video, dus eigenlijk vergat ik zijn aanbod maar een beetje. Maar Rune (Williams, red.) vond dat ik toch moest gaan kijken.”

Geen Grand Prix-paard

Na nog eens twee weken werd Dufour nogmaals gebeld door Helgstrand. “Het paard was nog steeds niet verkocht en hij was er van overtuigd dat hij het perfecte Lichte Tour-paard was. De Grand Prix zou nooit haalbaar voor hem zijn, maar hij was wel uitermate geschikt voor junioren en young riders. Ik had hem verteld dat ik zo ontzettend graag eens een medaille zou willen; na een aantal jaar vierde, vierde, vierde en vijfde te zijn geworden.”

Dertig dagen voor EK

En zo geschiedde de aankoop van Cassidy. “We kochten hem dertig dagen voor het EK, namen hem mee naar het Deens kampioenschap, wonnen twee keer zilver en hadden ons internationaal in de kijker gereden. Dat was het begin van drie jaren bij de young riders.” De rest van het verhaal is geschiedenis en Dufour bewees Helgstrand zijn ongelijk.

Bron: The Horse Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook