Ga naar hoofdinhoud

Duits WK-ticket voor Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds

Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Alle zevenjarigen die vandaag in Warendorf op de tweede en beslissende Duitse selectie van start gingen, zijn afgevaardigd naar het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Daaronder Kirsten Brouwer met de Hannoveraanse ruin Sultan des Paluds (Soliman de Hus x De Niro).

Kirsten Brouwer rijdt Sultan des Paluds sinds vorig najaar voor zijn Franse eigenaar die de ruin ook fokte. Voor de oefening ging het duo van start in de klasse Z2 en afgelopen winter wonnen ze op de indoorkampioenschappen de titel in het Z2. Vorige maand maakte het duo op de Subtopwedstrijd in Delft een succesvol debuut in het ZZ-Zwaar, dat ze gelijk met de winnende score van 71,36% afsloten.

Bundeschampionat-merries

Bij de zevenjarigen zijn twee merrie geselecteerd. Dat is Chilly Jam (Romanov x Compliment) die vorig jaar vierde werd op het Bundeschampionat voor zesjarige dressuurpaarden en zich recent in München met ruim 75% kwalificeerde voor de finale van de Nürnberger Burgpokal. De Romanov-dochter wordt gereden door Aikje Fehl. De tweede merrie is de door Laura Blackert voorgestelde Deluxe (Don Primus x Wolkentanz II), die vorig jaar op het Bundeschampionat met een 9 gemiddeld tot kampioen werd uitgeroepen.

De groep zevenjarigen die hun opwachting maken in Ermelo bestaat verder uit de Westfaalse hengst Flavis (Flanagan x Ehrentusch) met Anja Wilimzig, de ruin Goldmond (Imperio x Latimer, zilver Bundeschampionat 2015) met Birgit Hild en de ruin L’Arbuste (Skovens Rafael x Zardin Firfod) met Senta Kirchhoff.

Klik hier voor de lijst met geselecteerde zevenjarigen

Lees ook:
Zilveren Quel Filou naar WK met Severo Lopez
Duitse selectie WK vijfjarigen staat vast, Robin van Lierop niet mee

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook