Ga naar hoofdinhoud

Duitsland: Vrijwel alleen vijfjarige kampioenen en veilingtoppers naar WK

Andreas Helgstrand met Revolution. Foto: Helgstrand Dressage

Duitsland gaat met een sterke afvaardiging vijfjarigen naar het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Onder de zeven genomineerden bevinden zich drie voormalig winnaars van het Bundeschampionat, miljoenenhengst Revolution, PSI-veilingtopper Zum Glück van RS2 Dressage en zijn halfbroer Zucchero, die op diezelfde PSI-veiling 370.000 euro opbracht. Alleen Deveraux-dochter Drama Queen is een vreemde eend in de bijt.

Hoewel de Westfaals-gefokte merrie, gereden door Sabrina Gessman, zelf nog niet in de schijnwerpers heeft gestaan, is ze wel gefokt door en in eigendom van Helen Langehanenberg.

Ex-kampioenen

Tot de drie voormalig Bundeskampioenen behoren de in Verden voor 100.000 euro aangeschafte Destacado (Desperado x Londonderry) onder Matthias Alexander Rath, Eva Möller met Candy OLD (Sir Donnerhall I x Fürst Heinrich) en Devonport (Dancier x Ravallo) onder Rieke Schnieder. Laatstgenoemde was in tegenstelling tot veel van zijn teamgenoten een ‘koopje’. Gerd Sosath kocht hem voor 30.000 euro op de Hengstenkeuring in Verden.

Miljoenen

Revolution, Zum Glück en Zucchero zijn met z’n drieën bijna 2,5 miljoen euro waard, waarvan Revolution ongetwijfeld het grootste aandeel heeft met z’n 1,2 miljoen. Andreas Helgstrand stapte zelf in het zadel van de hengst. Zucchero werd voorgesteld door Frederic Wandres en Zum Glück verscheen, in tegenstelling tot de eerste selectie, met Robin van Lierop in de ring.

Geen WK voor For Emotion

Een opvallende afwezige tussen de genomineerden is For Emotion (Foundation x Sandro Hit) van eigenaresse Anna Kasprzak. Ook niet genomineerd, maar wel reserve zijn: sporttesttopper Dimitroff MT (Dimaggio x Brentano II), Thiago (Totilas uit Grand Prix-merrie Wahajama Unicef) en Danubio OLD (Dante Weltino x Laudabilis).

Overzicht genomineerden:

 • Eva Möller met Candy OLD (Sir Donnerhall I x Fürst Heinrich)
 • Matthias Alexander Rath met Destacado (Desperado x Londonderry)
 • Rieke Schnieder met Revonport (Dancier x Ravallo)
 • Sabrina Gessman met Drama Queen (Deveraux x Louis Le Bon)
 • Andreas Helgstrand met Revolution (Rocky Lee x Rouletto)
 • Frederic Wandres met Zucchero (Zonik x Prince Tatch xx)
 • Robin van Lierop met Zum Glück (Zonik x Florestan I)

Reserves:

 • Laura Strobel met Dimitroff MT (Dimaggio x Brentano II)
 • Eva Möller met Thiago (Totilas x Warkant)
 • Sandra Kötter met Danubio OLD (Dante Weltino x Laudabilis)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Duitsland: Vrijwel alleen vijfjarige kampioenen en veilingtoppers naar WK

 • A. van Duinen

  Dus volgens de FN moeten dit allemaal paardvriendelijke ruiters zijn? Ik denk dat ze vergeten zijn een bril op te zetten. De paardensport gaat al jaren op een korreltje zout en nemen het niet nauw met het vriendelijk rijden van een paard. Ik vind het moeilijk te geloven dat alle bovenstaande ruiters hun training hebben omgegooid om geselecteerd te worden voor het WK jonge paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook