Ga naar hoofdinhoud

Dujardin over haar Apache-ruin: ‘Hij is net een Duracell konijn’

Op de Britse kampioenschappen was Charlotte Dujardin afgelopen weekend met meerdere paarden extreem succesvol. Ook bij de jonge paarden reed ze vooraan mee, waaronder met de zesjarige Gio (Apache x Tango). Deze KWPN-ruin kocht de Britse golden girl vorig jaar van Grand Prix-amazone Amelie Kovac, die het vosje als driejarige bij Ad Valk ontdekte. 

“Ik ben echt dol op dat paard. Hij is net een Durecell konijn”, vertelt Charlotte Dujardin lachend na haar ereronde met Gio. “Hij is Nederlands en die paarden blijven maar gaan. Daar hou ik van.”

Iedere dag een glimlach

Dujardin beschikt over meerdere talentvolle troeven voor de toekomst. De topamazone vindt het lastig om te zeggen welke haar favoriet is maar het lijkt er op dat Gio voor die titel in aanmerking komt. “Gio zorgt iedere dag voor een glimlach op m’n gezicht, ook als ik alleen maar z’n hoofd over de staldeur zie. Hij is zo leuk om te rijden en blijft maar doorgaan.”

Talent voor Grand Prix

Voor de toekomst heeft de amazone hoge verwachtingen van Gio, die op stal liefkozend Pumpkin wordt genoemd. “Pumpkin is heel slim en op alles wat ik hem vraag geeft hij antwoord. Ook voor het Grand Prix-werk heeft hij super veel talent: piaffe, passage en hij springt zelfs al de eners.”

Carl Hester spijt

Toen Dujardin de Apache-zoon de eerste keer zag, was ze gelijk verkocht en wist ze Amelie Kovac over te halen om de vos aan haar te verkopen. “Toen Gio bij ons op stal kwam vroeg Carl: Wat heb je gedaan? Gio was behoorlijk klein maar nu heeft Carl spijt dat hij zich niet heeft ingekocht!”, besluit Dujardin.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Britishdressage

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook