Ga naar hoofdinhoud

Dujardin en Mount St. John Freestyle naar 80% in eerste Spécial

Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In zijn eerste Grand Prix Spécial ooit behaalde Valegro 74,667%, maar daar ging Mount St. John Freestyle vandaag op CDI Bolesworth ruimschoots overheen. De mogelijkheden van de Fidermark-dochter en haar amazone Charlotte Dujardin lijken onbegrensd. Met gemiddeld 80,362% had de Britse amazone zich geen beter Grand Prix Spécial-debuut kunnen wensen.

Dujardin en Mount St. John Freestyle imponeerde met enorme drafverruimingen – waarvoor zelfs een tien werd genoteerd – en een prachtige piaffe/passage-tour. In vergelijking met de eerste internationale start op Zeeland Outdoor eerder dit jaar heeft de merrie de overgangen tussen piaffe en passage veel beter onder de knie, alhoewel het op de laatste AC-lijn niet helemaal vloeiend verliep. In de serie om de twee ontstond een fout.

Groot-Brittannië in vorm

Gareth Hughes profiteerde ervan dat Carl Hester niet aan start kwam in de Spécial en stuurde zijn Trento B-dochter Classic Briolinca met 75,383% naar de tweede plaats. Daarmee lijkt Groot-Brittannië voor de Wereldruiterspelen in Tryon al aardig in vorm te komen. Emile Faurie reed Dono Di Maggio (v. Dimaggio) naar de derde stek met 73,021%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook