Ga naar hoofdinhoud

Dujardin stuurt Zucchero-zoon van Hester naar overwinning

Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle. Foto: Kevin Sparrow
Charlotte Dujardin is het Hartpury Festival of Dressage, dat vandaag van start ging en duurt tot aankomende zondag, goed begonnen. Ze won de Shadow Horse Advanced Medium in het zadel van Carl Hester's achtjarige Zucchero-zoon Ekitof.

De kleinzoon van Negro, die gefokt is door Gertjan van Olst en D. Faro uit ‘s-Gravenmoer, liep onder het zadel van Dujardin naar een score van 74,30%. Daarmee bleef de Britse ruim een procent voor op Charlie Hutton en Hawtins Rossana (v. Rubin Royal).

Drukke dagen

Dujardin brengt de komende dagen, naast Ekitof, nog zes paarden aan start. In de Prix St. Georges start ze Mount St. John Kom Fairytale (v. Fürst Heinrich) van eigenaresse Emma Jane Blundell. Van dezelfde eigenaresse rijdt ze ook Mount St. John Freestyle (v. Fidertanz I) en Mount Sint John VIP (v. Vivaldi).

Halve finale Shearwater kampioenschap

Laatstgenoemde start de amazone, net als haar eigen Gio (v. Apache), in de halve finale van het Shearwater kampioenschap voor zesjarigen. In de halve finale vijfjarigen rijdt ze Hawtins San Floriana (v. San Amour), die Dujardin samen met Hester in eigendom heeft.

Daarnaast verschijnt de tweevoudig Olympisch kampioene ook met En Vogue (v. Jazz) in de ring.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.