Ga naar hoofdinhoud

Dundee wederom uitgeroepen tot Horsefood Dressuur Talent

Dundee M, Sharon Loeffen
Sharon Loeffen hier met Dundee M Foto Melanie Brevink
De zwarte hengst Dundee M (Lord Leatherdale x Sandro Hit ) kwam zaterdag in Berkel-Enschot als beste vijfjarige naar voren in het Horsefood Dressuur Talent, een wedstrijd voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden. Daarmee herhaalden hij en amazone Sharon Loeffen hun prestatie van vorig jaar, toen Dundee M beste vierjarige werd. Beste vierjarige werd Remito’s Exposition-Boy (Spielberg x Obelisk) met Carola Kulik.

Na de eerste beoordeling op zaterdag hadden juryleden Hans Peter Minderhoud, Edward Gal en Jan Wolfs, vier vijfjarige paarden op de eerste plaats staan met 80,5 punten. Testruiter Eric van den Wildenberg klom in het zadel van deze vier en gaf Dundee een 9,5 waarmee hij de overwinning opeiste. Dorito L (Don Romantic x Rhodium) volgde op de tweede plaats met José van Haaren. Dayano (Jazz x Kasparov) met Daniëlle van Mierlo en Deja Vu (Dimaggio x Royal Diamond) voorgesteld door Susan de Klein, deelden de derde plaats.

Bij de vierjarigen wist Remito’s Exposition Boy alle juryleden ruimschoots te overtuigen. De juryleden in de eerste ronde plaatsten hem op kop, maar ook testruiter Van den Wildenberg was meer dan enthousiast en gaf hem zelfs een tien na het overrijden. Dinja van Liere reed zich met twee paarden in de top. Met Esprit (Johnson x Gribaldi) bezette ze de tweede plaats. Van Liere eindigde met Esplanade (Münchhausen x Ronaldo) als vierde en viel daarmee buiten het overrijden. Op de derde plaats belandde Spielberg-zoon Eyecatcher (vm. Neoston), die gereden werd door José van Haaren.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook