Duurzaamheidsgedachte leidt tot verhuizing Outdoor Gelderland - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Duurzaamheidsgedachte leidt tot verhuizing Outdoor Gelderland

Foto Joost Rouwhorst
De duurzaamheidsgedachte van Outdoor Gelderland staat aan de voet van het besluit van organisatiebureau EQ International om Outdoor Gelderland te verplaatsen naar Nationaal Sportcentrum Papendal. Eerder deze week werd al bekend dat het evenement gaat verhuizen. "Met pijn in het hart’, aldus Chris van Dam van EQ International over het afscheid van de locatie in De Steeg. "Outdoor Gelderland is acht jaar lang een prachtig evenement geweest, mede dankzij de fantastische ambiance op en de goede samenwerking met Landgoed Middachten."

De reden om het evenement naar Papendal te verhuizen is meerledig. Vanuit de duurzaamheidsgedachte die Outdoor Gelderland heeft omarmd bestaat de behoefte om van permanente voorzieningen gebruik te maken. De mogelijkheden om die op Middachten aan te leggen zijn onderzocht, maar het prijskaartje dat daaraan hangt is aanzienlijk. Vanwege het feit dat op Papendal al die permanente voorzieningen zoals vaste bodems, vaste stroompunten, waterleiding en riolering in het verleden zijn aangelegd, kwam de locatie van het Nationaal Sportcentrum in Arnhem in beeld.

Het besluit is mede genomen omdat een groot deel van de bij Outdoor Gelderland betrokken sponsors afkomstig is uit Arnhem. Vanuit die hoek bestond al langer de behoefte om het evenement naar Arnhem te halen. Nu ook de Gemeente Arnhem heeft aangegeven Outdoor Gelderland graag te huisvesten, is uiteindelijk besloten te verhuizen.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Duurzaamheidsgedachte leidt tot verhuizing Outdoor Gelderland

  • Rynn Loef

    Eigenlijk een heel voor de hand liggende gedachte. Deze verhuizing TERUG naar Papendal. Want dat kom ik in de berichtgeving, ook in de krant niet tegen. Outdoor Gelderland is de opvolger van Champion Gelderland, daarvoor Champion Arnhem. Begonnen in park Presikhaaf, maar ivm ruimtegebrek als snel verhuisd naar Papendal. Als concours jarenlang succesvol, geliefd bij ruiters en publiek
    ( helaas failliet gegaan door wanbestuur).
    Wat mij betreft is het een thuiskomst en ik zou het toejuichen wanneer er net als destijds op Papendal, weer ruimte komt voor de basissport op woensdag en donderdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook