Ga naar hoofdinhoud

Van der Schaft: ‘Meer vertrouwen in combinatie Madeleine-Cennin’

Update
Dressuur Team NL: Emmelie Scholtens, Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Madeleine Witte-Vrees Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De rekenmachine van Horses.nl kreeg geen gelijk. Niet Adelinde Cornelissen maar Madeleine Witte-Vrees is de 'vierde man' in het team van Rien van der Schaft. Cornelissen is door de bondscoach als reserve opgesteld. Verder in het team natuurlijk Edward Gal met Glock's Zonik, de nog jonge Grand Prix-combinatie Hans Peter Minderhoud en Glock's Dream Boy en ook Apache (Emmelie Scholtens) is inmiddels blijkbaar oud en wijs genoeg om in een vliegtuig te kunnen. 

Een opvallende keuze van bondscoach Rien van der Schaft. Cennin heeft dit seizoen wisselend gepresteerd en ook op dit NK kwam Cornelissen in de eindstand boven Witte-Vrees uit. De bondscoach laat weten dat hij op dit moment – ondanks de hogere scores van Adelinde en Aqiedo op de observatiewedstrijden – meer vertrouwen heeft in de combinatie Madeleine-Cennin.

‘Het hele pakket telt’

“Ik heb naar het seizoen gekeken en dan heb ik het meeste vertrouwen in een team met Madeleine qua score. Daarbij gaat het niet alleen om de punten op die twee observaties, het gaat om de lijn die de paarden laten zien, de gesteldheid van de paarden, de ervaring van de ruiters, de veterinaire informatie en ga zo maar door. Dat hele pakket maakt de beslissing. Als het alleen om die twee wedstrijden zou gaan, zouden het selectiewedstrijden zijn. Het zijn observaties.”

Apache reist First Class

Over de scores van Apache en Emmelie Scholtens was geen twijfel. Daar wist Rien van der Schaft al genoeg over na Aken. Er was een ander spannender thema: Kan Apache vliegen? Ja, dat kan volgens de technisch directeur van de KNHS, Maarten van der Heijden. Al is er wel iets speciaals geregeld: Apache vliegt niet met andere paarden in een container maar alleen. “Hij vliegt first class en de bijkomende kosten daarvan zijn voor de eigenaar.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

3 reacties op “Van der Schaft: ‘Meer vertrouwen in combinatie Madeleine-Cennin’

  • Elisa

    Jammer voor Adelinde, ik vond haar vandaag veruit de meest aansprekende combinatie met Aquido, foutloos en super harmonieus en ontspannen. Ze reedt ook zeer vriendelijk wat je van HP niet kon zeggen. Dreamboy was bijna doorgespoord..

  • Wytske

    Volgens mij kreeg Madeleine dit jaar juist steeds minder punten ipv een stijgende lijn in de punten. Plus ze kreeg in Aken een gele kaart vanwege haar losrijden. Had liever Anne Meulendijks gezien. Juryleden zijn ook allemaal gecharmeerd van haar. En die heeft wel een stijgende lijn in haar scores.

  • Truus van der Drift

    Ik heb Adelinde zien rijden afgelopen weekend en zij reed een fantastische kür met een paard die er goed bijliep! Ik begrijp de beslissing niet van deze bondscoach en heb er geen vertrouwen in. Ik vind dat Adelinde het verdiend om mee te gaan,ze was ook derde op het N.K! En waarom wel Madeleine? Ze had ook nog een bestraffing in Aken wegens het onsympathiek rijden van Charmeur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook