Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal alleen naar Gothenburg

Edward Gal, hier met Glock's Voice. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Komend weekend zal voor Nederland alleen Edward Gal in actie komen in Gothenburg tijdens de Reem Acra Wereldbeker Dressuur. Eigenlijk zouden er drie Nederlandse combinaties starten, maar Adelinde Cornelissen en Daniëlle Heijkoop hebben afgezegd.

De afmelding van Cornelissen is veterinair gerelateerd. Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz) heeft last van een bloeduitstorting op zijn bil. De precieze oorzaak is niet bekend en heel ernstig lijkt het ook niet te zijn. Bondscoach Wim Ernes zeg erover: “Zondag is de veterinair er bij geweest en toen was Parzival nog wat stijf op die plek. Hij moet een paar dagen rust houden en Gothenburg komt nu te vroeg.”

Heijkoop zou haar nieuwe troef Zaffier (v. Special D) starten. Ernes: “Ze zouden gisteren in de Subtop van Maasdijk nog een laatste wedstrijd rijden voor Gothenburg, maar dat is niet naar wens verlopen. Het doel van Daniëlle was om deze merrie naast Siro als reserve te plaatsen voor de wereldbekerfinale en zo alle opties open te houden. Dat gaat nu dus niet door.”

Daarmee is Edward Gal met Glock’s Voice (v. De Niro) de enige overgebleven Nederlander in Zweden. Hij zal weer voor het eerst met de KWPN-hengst in wedstrijdverband in actie komen sinds het WK in Caen. Door te starten met Voice zal ook Gal proberen een reservepaard achter de hand te krijgen voor de finale.

Bron: De Hoefslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook