Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Eigenlijk heel tevreden’

Exclusief
Edward Gal met Glock's Zonik op Jumping Amsterdam. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Edward Gal was tevreden over zijn proef met Glock's Voice zojuist in Amsterdam: "Het drafgedeelte was heel goed, de tweede piaffe iets minder, toen kwam hij iets omhoog en besloot ik hem eruit te rijden en in de galop mocht hij iets meer voor me blijven, maar voor de rest ben ik eigenlijk heel tevreden."  

Of Gal met Voice naar de finale gaat weet hij nog niet: “Het ligt er een beetje aan. Ik wil graag eerst nog Den Bosch doen en dan kijken waar we uitkomen. Eerst morgen maar eens de kür rijden.”

Zonik

Op de vraag of er nog andere troeven op stal staan laat Gal weten niet alleen nog wat jonge paarden op stal te hebben staan, maar komend jaar ook Glock’s Zonik te laten debuteren in de Grand Prix.  “Thuis gaat alles steeds beter, maar het is natuurlijk toch een hengst dus we moeten ook even kijken hoe dat gaat met de dekkerij.” Een precieze datum is er dan ook nog niet volgens Gal, dat hangt ook af van de dekkerij, maar het zal zeker in het buitenseizoen gaan gebeuren. “Het blijft altijd een beetje spannend, maar het ziet er goed uit en als hij dan straks de eerste keer Grand Prix gelopen heeft dan weten we meer.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.