Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Het Amerikaanse publiek brengt sfeer’

Alsof de wedstrijd al begonnen was zo leefden de vele duizenden Amerikanen op de tribunes van het Thomas & Mack Centre al bijna uitzinnig mee bij het zien van ’s werelds beste dressuurpaarden, die vanavond de Grand Prix rijden. Ze zagen ook Glock’s Flirt met Hans Peter Minderhoud en Edward Gal met Glock’s Undercover N.O.P., die allen heel fit oogden. 

“Flirt voelde vandaag echt goed aan”, is Minderhoud enthousiast. “Gisteren was hij iets minder. Hoewel hij makkelijk reist, blijft het toch een hele trip, en daarbij had ik hem natuurlijk een paar dagen ook niet gereden. In de ring heb ik in het begin vooral gestapt, zodat hij even kon wennen. Ik wilde de reactie op het publiek ervaren, maar dat deed hij prima. Hij bleef goed ontspannen. Veel dingen had ik al in de losrijpiste geoefend, maar de piaffe wilde ik toch even meepakken. Dat is weliswaar een dingetje geweest, maar hij piaffeert tegenwoordig gewoon goed.”
Over zijn verwachtingen. “Ik verwacht dat een podiumplek lastig wordt, ik hoop er dicht tegenaan te zitten. De nummers een en twee kunnen we wel invullen, maar daarachter denk ik dat veel combinaties om elkaar heen draaien. Het zal van de vorm van de dag afhangen. Het is zaak direct een goede Grand Prix te rijden om zo in de laatste groep van de Kür op zaterdag te komen.”

Edward Gal kwam tijdens de warming-up twee groepen later in de baan en reed alleen doordat Axis TSF van de Finse Terhi Stegars vandaag niet helemaal fit was. Voor hem was Charlotte Dujardin al zeer enthousiast begroet door de Amerikanen, bij Gal kwamen ze vooral los bij het inzetten van de piaffe.
Gal: “Deze warming-up was belangrijk voor ons. Ik wilde even zien wat Glock’s Undercover zou doen in deze entourage. Ik weet nog van mijn wedstrijd met Lingh hier jaren geleden dat je daar echt op voorbereid moet zijn. Undercover voelde in het begin wat gespannen, later ook bij het inzetten van de piaffe. Ik bleef er bewust wat langer in en toen ik de rust weer voelde, liet ik hem eruit. Als ik dit vorig jaar had moeten doen was ik waarschijnlijk nog door de baan gevlogen. Het was echt een goede oefening. Het is misschien niet altijd handig dat de Amerikanen zo reageren, maar ik vind het wel leuk. Het brengt sfeer. Ik vond het daarom wel gepast het publiek even te bedanken na afloop. Het doel is om in de Grand Prix ook met dit fijne gevoel te kunnen rijden.”

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.