Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Hij ging wel lekker’

Exclusief
Edward Gal met Glock's Zonik Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"De hele week zei ik al: nu mag het wel een keer gaan regenen. Nou dat deed het", zegt Edward Gal na zijn Grand Prix op het NK Dressuur in Ermelo. Midden in een stortbui stuurde hij de koele Scandinaviër Glock's Zonik naar bijna 80%. Op de vraag of Zonik beter wordt van zo'n stortbui zegt Gal nuchter: "Bij zo'n bui ga ik normaal gesproken wel naar binnen, maar ik moet zeggen: hij ging wel lekker." 

“Het is meer dat je zelf constant zit te schudden omdat je niets meer ziet, de teugels gaan glijden en zo blijf je constant een beetje rommelen om die dingen onder controle te houden. Maar Zonik liep gewoon lekker door en ik ben er heel tevreden over. Zeker gezien deze omstandigheden.”

Gauw beginnen

Gal begon bijna direct aan zijn proef: “Ik zag die bui natuurlijk aankomen en dacht: gauw beginnen! Opschieten dat ik nog net voor die bui ben, maar dat ging helaas niet lukken. Het scheelt dat hij nergens naar kijkt. Er was ook nog iets met een plasticje, maar daar zei ik van: hij kijkt toch niet, dus gewoon starten.”

Liever dit

De vraag van de dag in Ermelo: liever dit of toch die 35 graden van gisteren? “Dit had ik echt liever. Gisteren ging gewoon niet, dat kun je niet maken richting de paarden. Dit is voor het paard fijner, maar voor jezelf wat lastiger.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook