Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Ik kreeg net niet dat contact dat je moet hebben’

Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Grand Prix van Edward Gal en Glock's Zonik in de Wereldbekerfinale in Parijs was goed voor een 'magere' 73,758%. De Blue Hors Zack-zoon liep in zijn korte carrière hogere scores bij elkaar en Gal is duidelijk niet tevreden over het verloop van de proef: "Ik had veel te veel fouten." Ook Patrick van der Meer, die met Zippo (v. Rousseau) als eerste Nederlander de ring in reed, is niet helemaal blij.

Volgens Edward Gal was Glock’s Zonik in de proef teveel afgeleid. “Ik kreeg net niet dat contact dat je moet hebben om een goede proef te kunnen rijden. Sommige stukken gingen heel fijn en dan was het weer weg. Er was best wel veel geluid om de ring heen, waardoor Zonik wat afgeleid raakte. M’n ophoudingen en been kwamen daardoor niet meer goed door.”

Nieuw begin

Voor de kür op muziek hoopt de Glock-ruiter voornamelijk op een frisse start. “Wat ik hoop is dat ik echt opnieuw kan beginnen en dat ik het veel beter kan doen.”

Totaalbeeld verloren

Patrick van der Meer, die last minute werd opgeroepen voor de Wereldbekerfinale, was voornamelijk over het tweede gedeelte van zijn proef niet tevreden. “Ik kon niet de proef rijden zoals ik gehoopt had. In de voorbereiding en het losrijden leek hij goed in vorm, maar in de proef in de tweede piaffe raakte ik de verbinding kwijt. Daardoor kreeg ik kostbare fouten en vooral het totaalbeeld ging toen een beetje verloren.”

Bekijk hier het gehele interview met Edward:

Bekijk hier het gehele interview met Patrick:

Bron: Ruiters in Oranje

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook