Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Nog nadrukkelijker focussen op de Spelen’

Nederlands dressuurteam

De Nederlandse dressuurruiters die deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen trainen op dit moment op The Lavender Hill Stud, de riante trainingsstal van Eddie Stibbe. "We hebben prachtig weer en de rust waarin we hier kunnen werken is heerlijk. Het verblijf hier is denk ik fantastisch voor de concentratie en om ons nog nadrukkelijker te focussen op de Spelen dan we al deden", aldus Edward Gal. Fotograaf Arnd Bronkhorst maakte woensdag schitterende foto’s tijdens de training.

Patrick van der Meer, die als individuele ruiter aan de Olympische Spelen deelneemt, is ook blij met de rustige voorbereiding in Engeland. “Drie weken geleden was Aken en toen pas is de beslissing gevallen dat ik voor Nederland naar Londen mag. Alles is dus heel snel gegaan. Toch vind ik het fijn om me samen met de drie andere ruiters in alle rust op de Olympische Spelen voor te bereiden”, aldus Patrick van der Meer.

Anky van Grunsven is erg enthousiast over de accommodatie. “Een riante binnenmanege, een excellente buitenbak en daarnaast mooie ruime boxen. Ook ligt er een prachtige galoppeerbaan op dit zestig hectare grote terrein”, vertelde de zevenvoudig olympisch deelneemster. “Jerich Parzival is topfit”, vertelt Adelinde Cornelissen. “We kunnen ons hier in alle rust voorbereiden en in de nacht van vrijdag op zaterdag gaan de paarden richting de Olympic venue. Wij gaan eerder om de openingsceremonie mee te maken. Naast het feit dat we hier in alle rust kunnen trainen is deze kleine week volgens mij ook goed om de teamgeest te bevorderen.”

Klik hier voor de fotoreportage van Arnd Bronkhorst.

Bron: Horses / KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook