Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal ook de beste in CDI3* Grand Prix

Na een afwezigheid van bijna een jaar werd de rentree van Edward Gal en Glock's Voice in de CDI3* Grand Prix beloond met 74,261% en de overwinning. De tweede plaats werd ingenomen door een paard dat wegens een blessure al bijna twee jaar niet meer op het internationale toneel verscheen, Don Auriëllo van Tinne Vilhelmson-Silfvén. 

Hoewel Voice al sinds de Europese kampioenschappen in Gothenburg niet meer in de ring kwam, was daar niets van te zien. De zestienjarige hengst liet zich geroutineerd door de ring sturen. Het enige smetje in de proef ontstond bij het afwenden voor de pirouettes, waar de De Niro-zoon een toegift gaf en een extra wissel liet zien. Na de pirouette naar links ontstond wat verlies van energie.

Ervaren

Bij de Hannoveraanse Don Auriëllo straalde ook de ervaring er van af, wat hem hielp aan een score van 73,174%. Zijn Zweedse amazone loodste hem kundig door de ring, maar de Don Davidoff-zoon miste net de energie die hij voorheen wel liet zien. In de passage en de piaffe kwam hij weinig tot dragen.

Veelbelovende toekomst

De getalenteerde Suppenkasper van Steffen Peters maakte direct vanaf het binnenkomen al veel indruk. De pas tienjarige Spielberg-zoon toonde enorme verruimingen en wil graag sluiten, maar mist daarin af en toe nog wel de balans. De toekomst voor de ruin is veelbelovend en het publiek trakteerde de combinatie met een luid applaus: 72,609% leverde hem de derde plaats op.

Minderhoud en Cornelissen aan elkaar gewaagd

Hans Peter Minderhoud en zijn vriendelijk ogende Rubels-zoon Zanardi en Adelinde Cornelissen met KWPN-hengst Aqiedo kwamen met 72,239% en 72,174% dicht bij elkaar in de buurt. Beide combinaties lieten een zo goed als foutloze proef zien, waar bij Cornelissen en de Undigo-zoon wel opgemerkt mag worden dat de hals meer op lengte mag blijven.

Meulendijks knap zesde

Het jonge talent Anne Meulendijks stond goed haar mannetje in het sterke deelnemersveld, door haar United-zoon MDH Avanti N.O.P. naar de zesde plaats te sturen. De amazone liet een foutloze proef zien, maar in de piaffes kwam Avanti net iets boven te teugel en ging de energie wat verloren. Ze bleven net voor op Diederik van Silfhout en Vivaldi-zoon Expression.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Edward Gal ook de beste in CDI3* Grand Prix

  • eddy crul

    Als ik naar deze video kijk kan ik niets anders besluiten dan dat de oude zogenaamde topgarde het ook begint te snappen.Alvast in dit geval de heer Edward Gal.Onze wereldwijde kritiek op deze dressuurgeneratie begint dus zijn vruchten af te werpen.Want het zijn enkel de ongedwongen harmonisch gereden combinaties die in de toekomst de punten zullen verdienen en ook zullen krijgen.En met harmonisch bedoel ik zowel de harmonisch natuurlijke gangen van het paard als de harmonie tussen ruiter en paard.Dit laatste neemt nogal dikwijls caricaturale vormen aan.Maar er is nog werk aan de winkel.Dit belet mij niet om super blij te zijn dit te zien.Nu nog de jury omscholen naar deze richting en het gefavoriseerd(corrupt) jureren bannen en de dressuur heeft weer een toekomst.We moeten dus gerechtvaardigde kritiek blijven geven.Want als we deze doelen niet bereiken is de dressuur ten dode opgeschreven.Maar het ziet er goed uit.vr gr EC

  • MJ Kochx

    met betrekking tot de Kur zou ik Tosca Visser ook nog willen noemen, sympathieke proef en fijn om naar te kijken. Genoten van Diederik die zijn jonge paard heel goed door de proef heen loodste en een knappe prestatie van Anne Meulendijks. De wedstrijdpauze heeft Voice meer dan goed gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook