Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal oppermachtig in Grand Prix

Zojuist heeft Edward Gal met Glock's Undercover op overtuigende wijze de Grand Prix voor de wereldbeker gewonnen. In de Brabanthallen in Den Bosch liet Gal zien dat de Ferro zoon in vorm is en trok hij met 81.04% de winst naar zich toe. Danielle Heijkoop werd tweede en de Italiaanse Valentina Truppa won de derde prijs.

Gal stuurde Undercover zeer gecontroleerd door de proef, kleine spanningsmomentjes werden op magistrale wijze onderdrukt. Voor de vierde keer kreeg het paar een score boven de 80% met nu negen keer een 10 op het protocol voor onder andere de piaffe. Een minimaal foutje in de wissels om de pas kosten hem misschien wel een persoonlijk record.

Danielle Heijkoop kreeg van de jury 75.50% voor haar proef met Kingsley Siro, goed voor de tweede plaats. Truppa nestelde zich met Fixdesign Eremo del Castegno tussen alle Nederlanders in. Met 73.02% behaalde ze de derde plaats. De KWPN hengst Arlando ging onder Diederik van Silfhout fantastisch en zijn score van 71.78 % leverde hen een vierde plaats op. Vijfde werd Patrick van der Meer met Uzzo (71.68%), de 71.62% van Katja Gevers en Thriller was hun derde A-kader score en bracht de zesde plaats. De andere KWPN hengst in het deelnemersveld Johnson kreeg met Hans Peter Minderhoud een paar foutjes en ze scoorden 70.90% goed voor de zevende plek.

 

Klik hier voor de volledige uitslag met protocollen.

Live Blog Indoor Brabant

Bron Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook