Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Topwedstrijd voor een jong paard als Zonik’

Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Edward Gal en zijn jonge talent Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) moesten gisteravond in de kür op muziek voor de wereldbeker in Londen Olympia Patrik Kittel en de verrassende Emile Faurie voor laten gaan. Maar zoals de ruiter uit Oosterbeek zei: "Voor een jong paard als Zonik is het een top wedstrijd om ervaring op te doen, hij heeft het super gedaan.”

Edward Gal en Zonik hadden het publiek op hun hand, al voor de laatste groet barstten de Londenaren in een luid gejuich uit. Gal was blij met het optreden van de hengst. “De atmosfeer hier in Londen is geweldig, en het publiek leeft enorm mee. Voor een jong paard als Zonik is het een top wedstrijd om ervaring op te doen. We hadden vandaag een paar kleine foutjes in de wissels om de pas en in een pirouette, maar hij heeft het super gedaan.”

Van der Schaft: ‘Ik ben voor nu heel tevreden met deze scores’

Ook bondscoach Rien van der Schaft was zeer tevreden. “Edward had nu wat kleine foutjes, maar dat paard is ook pas negen. Twee dagen achter elkaar op dit niveau moeten presteren is pittig, maar hij heeft het super gedaan. Routine en verdere ontwikkeling zal de rest doen. Madeleine Witte vond ik vandaag zelfs nog iets beter dan gisteren. Het was allemaal net wat scherper en natuurlijk zijn er nog verbeterpuntjes, zo moeten de pirouettes nog wat beter afgewerkt. Ook derde Nederlandse Katja Gevers heeft top gepresteerd. Alle drie de combinaties zaten in de prijzen! Ik ben voor nu heel tevreden met deze scores, zeker als je bedenkt dat Zonik en Cennin nog hele jonge paarden zijn.”

Kijk hier naar de rit van Patrik Kittel en Delaunay (v. Dr. Doolittle).

Video samenvatting van de kür op muziek in Londen.

Bronnen KNHS/Facebook/FEI/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook