Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Ik vergat Zonik helemaal op te pakken’

Exclusief
Edward Gal met Glock's Zonik N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In zijn derde Wereldbekerwedstrijd met Glock's Zonik N.O.P. behaalde Edward Gal in de Grand Prix op Indoor Brabant de tweede plaats met 77,696%. Daarmee kwam hij dicht in de buurt bij winnares Isabell Werth en Emilio (v. Ehrenpreis). Hoewel Gal zich er bewust van is dat zijn proeven iedere keer een stukje makkelijker worden, blijft hij kritisch.

“We hadden wat kleine dingetjes, bijvoorbeeld bij de tweeërs in het begin. Tussen de pirouettes kwam hij ietsje terug, dus reed ik naar voren. Dat was net wat teveel, waardoor hij de wissel inschoot”, vertelt de ruiter. “Je moet de ene keer meer been geven dan de andere.”

Relaxed

“Bij de uitgestrekte stap vergat ik Zonik eigenlijk op te pakken naar de verzamelde stap. Hij ging zo lekker relaxed en toen ik bij de hoek kwam dacht ik: ‘oh shit, ik moet verzamelde stap’. Eigenlijk was ik er toen niet goed bij”, vervolgt hij lachend.

Verbetering piaffes

De ruiter was vooral tevreden over de vooruitgang in het piaffe- en passagewerk. Hij ging nu heel mooi de piaffe in en uit en bleef ook mooi op de plaats.”

Als het kan, kan het

Na drie Wereldbekerwedstrijden is Gal er nog niet zeker van of hij wel of geen finale mag rijden in Parijs. “Dat ligt natuurlijk ook nog aan de kür. Hij heeft nu drie wedstrijden gedaan en als het kan, dan kan het.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook