Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal maakt uitstapje naar mensport

Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op 15 en 16 november wordt het menspektakel de Betuwe Linge Cup op het KNHS centrum in Ermelo gehouden. Als verrassing van de finale-avond komt Edward Gal een parcours rijden. Bij zijn debuut in de mensport wordt Gal bijgestaan door zijn eigen groom Vanessa Ruiter.

Eerder werd de Betuwe Linge Cup georganiseerd in Zoelen. Nu deze manege niet meer beschikbaar is voor evenementen, heeft organisator Bert van den Hater kunnen regelen dat deze menwedstrijd in de Amaliahal gereden mag worden.

Vooraf oefenen

Van den Hater hoopt voortijdig wel een keer te oefenen met Edward Gal. “Op een marathonwagen achter een paard werkt toch even anders als dressuur op de rug van het paard”, aldus Van den Hater.

Bram Chardon

Op de finale-avond verschijnt ook een rubriek vierspan paarden aan de start. Drie nationale menners gaan het opnemen tegen internationaal vierspan-menner Bram Chardon.

Programma

Vrijdag om 17.00 uur start de eerste aanspanning en rond 22.30 uur de laatste van de vrijdagavond. Zaterdag om 8.15 uur wordt de wedstrijd vervolgd, waarna rond 17.00 uur de spectaculaire finale begint. De toegang is gratis.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook