Ga naar hoofdinhoud

VIDEO: Edward Gal showt Total US in passage en piaffe

Total US en Edward Gal Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy Fotografie

Als er een hengst waarop alle Nederlandse (en ook buitenlandse) ogen gericht zijn is het wel Total US (v. Totilas). Glock heeft nu een filmpje gepubliceerd van de bijna achtjarige hengst onder Edward Gal bij een training. De pi-pa-knopjes zitten er al goed op. Dat belooft wat voor 2020.

Bron: Horses.nl/facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “VIDEO: Edward Gal showt Total US in passage en piaffe

 • Karel de Lange

  Het blijkt maar weer eens dat men op Horses.nl niet gediend is van gefundeerde kritiek en de reactie blijft die dan ook angstvallig weren. Bij de video van Ann-Kathrin Linsenhoff schrijft Rick Helmink terecht dat Totilas de kunstjes nog kent. Daarmee heeft hij precies omschreven wat we hier werkelijk zien en dat zijn spastische kunstjes die met de rijkunst en de voorgeschreven takt, ritme en balans niets van doen hebben. Het laat bovendien zien hoe diep de dressuur in Nederland met deze spastische fratsen gezonken is.

 • H. Paerels

  Nederland gaat voorbij aan het feit dat “men” in de wereld bovenstaande vertoningen niet meer wil zien. Nederland blijft stil staan.
  Nu ook Ingrid Klimke is toegetreden tot het Olympisch A-kader Dressuur kan men hier in Nederland nog meer gaan vrezen. Het gat met de rest van de wereld zal nog groter gaan worden.
  Want m.n. Ingrid Klimke heeft begrepen wat de betekenis van het, kennelijk lastige, woord “Harmonie” is ……

 • Delphine Loriot

  De bewegingen kwamen bij mij onnatuurlijk over. Met een speciaal programma, van door bevriende humaan-bewegingswetenschapper hebben we inmiddels gekeken of dat terecht was. Was bleek, dit paard was op geen enkel moment regelmatig, soms raakt een been de grond, niet diagonaal. Dat is zeer ongezond voor het paard, beschadigingen kunnen snel optreden. Het lijkt mij uiterst zinvol om tijdens wedstrijden en trainden de paarden te filmen en in slowmotion te controleren op takt-zuiverheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook