Ga naar hoofdinhoud

Eerste buitenwedstrijd legt Van Boxmeer geen windeieren

Sandy van Boxmeer met Earth Wind and Fire.

Vandaag op de subtopwedstrijd in Deurne startte Sandy van Boxmeer-Westerhuis haar Earth Wind and Fire weer voor het eerst buiten, en ondanks dat het even weer wennen was, ging ze in de Intermediaire I toch ruimschoots aan de leiding met 67,94%. Ynes Hendrik en Cilian O-Pardi werden tweede met 65,37%.

Met de selecties alweer voor de deur werd het voor Sandy van Boxmeer en Earth Wind and Fire tijd om de eerste buitenwedstrijd op te geven. Dat werd Deurne. “De accommodatie is prachtig en de organisatie is er top”, aldus de amazone. “Het enige beetje pech was dat we binnen los moesten rijden, en pas met de proef naar buiten gingen. Dat is dan altijd even spannend hoe je paard gaat reageren, maar Earth Wind and Fire bleef er eigenlijk vrij cool onder. Natuurlijk hebben we thuis ook al wel buiten gereden, dat scheelt. En paarden op dit niveau hebben al de nodige kilometers in de benen natuurlijk.”

Netter rijden

Met achten voor een serie en een pirouette kijkt Van Boxmeer tevreden terug. “De series zijn met hem sowieso altijd al wel heel goed. Die kan hij zo recht en safe springen. Er zaten nog wel wat onnodige slordigheidjes in mijn proef. Zo had ik twee keer op mijn schouderbinnenwaarts op de AC-lijn wat magere punten doordat de inzet niet strak was.”

Hogendoorn wint Inter I

In de Intermediaire I ging de overwinning naar Jos Hogendoorn. De stalruiter van Dressuurstal Van Baalen reed met zijn eigen merrie Convalaria een goede Prix St. Georges-proef die goed was voor 70,29%. Met name de drafreprise scoorde goed, maar ook in de stap en galop weet de merrie heel constant te presteren. Andrea Villaverde werd tweede met Cartier (66,10%) en Ron Smeets mocht het witte lint in ontvangst nemen. Met Tiffany behaalde hij een score van 65,29%.

In de Zware Tour was het oranje lint voor Melissa Stikkelorum. De amazone reed met Baruch een Intermédiaire II-proef die door de juryleden werd beoordeeld met 64,04%. Dindi van den Brink en Cool Water werden tweede. Hun Grand Prix-proef was goed voor 63,86%.

Stuivertje wisselen

In het ZZ-Zwaar wisselden Romy Bemelmans en Hanneke Ariens stuivertje om het oranje en rode lint. In proef 38 gingen Ariens en Exclusive aan de leiding met 62,93%, in de andere proef moest Ariens haar meerdere erkennen in Bemelmans. Met Guapo y jailoso vd halderhoeve reed Bemelmans 65,79% bijeen.

Bij de jeugd ging Guusje van Heeswijk met Desperado aan de leiding met 63,11% voor haar Junioren-proef.

Uitslagen subtop Deurne.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook