Ga naar hoofdinhoud

Eerste deel EK junioren: Thalia Rockx derde en Team Oranje tweede

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl Thalia Rockx en Verdi de la Fazenda
Het Europees kampioenschap dressuur voor de jeugd is vandaag begonnen met het eerste deel van de landenwedstrijd voor junioren. Door de goede prestaties van Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda (v. Florett As) en Florence Siemer met Zidane (v. Inspekteur) staat het team van bondscoach Alex van Silfhout op een voorlopige zilveren positie. 

Thalia Rockx reed Verdi de la Fazenda naar 71,243% en staat daarmee na de eerste dag op een fraaie derde plaats. De amazone is met het fokproduct van haar vader Johan Rockx de jongste Grand Prix-amazone in Nederland en was ook al actief bij de young riders. Voor dit seizoen heeft Rockx echter gekozen voor de junioren, in welke klasse ze vorige maand op het NK de bronzen medaille won.

Florence Siemer en Zidane, de nummers vier van het afgelopen NK, kregen te maken met juryverschil. Dat varieerde van de tweede tot en met de negentiende plek. Met de gemiddelde score van 70,108% staat het duo op een voorlopige zevende plaats.

Duitsland aan de leiding

Rebecca Horstmann reed in dit eerste deel van de landenwedstrijd de hoogste score bijeen. De Duitse amazone kreeg voor haar proef met Friend Of Mine (v. For Compliment) een score van 73,703%. Haar landgenote Johanna Sieverding werd met Lady Danza (v. Dimaggio) vierde. Met deze twee resultaten gaat Duitsland na de eerste dag aan de leiding in de landenwedstrijd.

Livanos en Winston

Theodora Livanos en Winston (v. OO Seven), het voormalige toppaard van Stephanie Kooijman, werden knap tweede met een score van 71,865%. Livantons en de ervaren OO Seven-zoon zijn de individuele combinatie voor Griekenland, dat geen team afgevaardigd heeft.

Vervolg landenwedstrijd

Morgen vanaf 7.00 uur rijdt het tweede deel van de junioren de landenproef. Voor Nederland komt Sem Stiemer met Waldemar (v. Negro) om 7.08 uur aan de start, Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) rijden om 9.50 uur de ring in.

Klik hier voor de uitslag (tussenstand na eerste dag).

Klik hier voor de uitslag van de landenwedstrijd (tussenstand na eerste dag).

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook