Ga naar hoofdinhoud

Eerste Grand Prix-zege voor Deense Dufour met Cassidy

Cathrine Dufour, hier met met Aithon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Deense dressuuramazone Catherine Dufour en de 12-jarige Atterupgaards Cassidy (v. Caprimond) hebben al veel medailles gewonnen in jonge paarden-kampioenschappen. En ook in de U25-Tour waren ze succesvol. Na een Grand Prix-'premiere' in Odense die niet helemaal ging zoals verwacht, realiseerde het duo gisteren op het internationale dressuurconcours op PSC Den Goubergh in Roosendaal gisteren hun eerste Grand Prix-zege.

Met een score van 73,30 procent wonnen Dufour en Cassidy de CDI4* Big Tour Grand Prix groep A. Daarmee behaalden ze onder meer de Olympische kwalificatie binnen. “Ik ben zo blij met hem vandaag”, verklaarde Dufour gisteren aan Eurodressage. “Zeker na onze slechte wedstrijd in Odense. Hij was zo cool en ondanks dat ik op zekerheid heb gereden, hebben we mooie punten gekregen.”

Dufour liet de de Belgische EK-debutante van Aken, Jorinde Verwimp met Tiamo (v. Lester) (71,22%) en diens landgenoot Jeroen Devroe auf Eres DL (v. Sir Lui) (70,16%) achter zich op plaats twee en drie. Het beste Nederlandse resultaat was voor Marlies van Baalen met Ratzinger (v. Ricardos) op de negende plaats (67,9%).

Bekijk hier de Grand Prix-resultaten
Bekijk hier alle resultaten

Bron: Horses.nl / St. Georg / Eurodressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook