Ga naar hoofdinhoud

Eerste Nations Cup dressuur voor de Amerikanen

Shelly Francis hier met Doktor Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De eerste Nations Cup van 2019 werd door de Amerikanen gewonnen. In Wellington konden ze maar net de Canadese combinaties voorblijven. De drie Lichte Tour ruiters en een Grand Prix combinatie uit Canada kwamen na de tweede omlopen slecht vier punten te kort op het Amerikaanse team met twee GP- en twee LT-combinaties. De Duitsers werden derde.

Shelly Francis en Ashley Holzer zetten namens Amerika de beste resultaten op het scorebord. In de Grand Prix maakte Francis met Danilo (v. De Niro) nog een programma fout, maar scoorde nog 73.543% en won de rubriek. Ook in de Special zegevierde Francis met 71.447%, net voor Charlotte Jorst en de Negro-zoon Kastel’s Nintendo die 71.064% scoorde. Voor de teamklassering kregen de scores uit de Zware Tour 1.5% bonus.

Petekind

In de Lichte Tour haalde de Canadese Tina Irwin die op Laurencio (v. Laurentio) de hoogste percentages binnen. In de PSG was het 74.912%, in de Inter I 73.588%. Ashley Holzer, die vier keer voor Canada uitkwam op de Olympische Spelen en nu debuteerde in het Amerikaanse team, reed over de beide proeven 145.030 punten bij elkaar. Ze werd op Valentine (v. Sir Donerhall) tweede in de Lichte Tour en zette het tweede Amerikaanse resultaat neer. Ze werd op de voet gevolgd door haar petekind Lindsay Kellock, die voor Canada uitkomt, op Floratina (v. Fidertanz).

Het resultaat van Jill Irving voor Canada op de KWPN’er Arthur (v. Jazz) was in de Zware Tour niet hoog genoeg om het gat met de Amerikanen te dichten.

Klik hier voor de uitslag van de Nations Cup.

Collins-Strijk vierde in PSG

Leida Collins-Strijk reed Fellini naar de vierde plek in de Prix St.Georges. De Nederlandse die een jaarlijkse deelneemster is op het Global Dressage Festival in Wellington, kreeg voor haar proef 70.882%. Dat betekende een persoonlijk record voor de Ampere-zoon. Endel Otts won de rubriek op Lucky Strike () met 72.941%. Collins zag haar voormalige paard West Side voor de tweede keer winnen bij de U25. De zoon van Florett As, die ze zelf fokte, liep onder Lauren Asher naar de beste score in de Nations Cup voor U25 ruiters en won vannacht de U25 Grand Prix met 70.051%.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron persbericht AGDF Wellington

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook