Ga naar hoofdinhoud

Eilbergs Grand Prix-paard met ernstige verwondingen in kliniek

Michael Eilberg, hier met Half Moon Delphi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Michael Eilberg kreeg gisteren de schrik van zijn leven nadat de beoogde opvolger van zijn voormalige succespaard Half Moon Delphi, Half Moon Dynasty (v. Dimaggio), tijdens een buitenrit in paniek raakte en zich ernstig verwondde. De verwondingen waren dusdanig dat gevreesd werd voor het leven van de merrie. Nu een dag later lijkt er een sprankje hoop te zijn.  "Door het teamwork en het feit dat 'Mollie' een vechter is, kunnen we zeggen dat ze nog leeft", schrijft de ruiter op zijn Facebook-pagina.

Met beide voorbenen ingepakt in verband staat de merrie in een kliniek. Volgens de Britse ruiter is het nog te vroeg om een prognose voor de toekomst uit te spreken. “Volgens de artsen is het een wonder dat ze er nog is. Hoewel het nog erg onzeker is allemaal geeft het ons hoop dat ze in ieder geval nu op haar eigen benen kan staan”, aldus Eilberg.

Opvolger

Nadat de ruiter in de zomer van 2015 afscheid moest nemen van zijn topmerrie Half Moon Delphi, debuteerde hij in datzelfde jaar met Delphi’s halfzusje Dynasty in de Intermediaire II, waarna hij vervolgens doorstroomde naar het hoogste niveau. Sinds begin dit jaar had de combinatie in de Grand Prix de stijgende lijn te pakken met scores boven de 70%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.