Ga naar hoofdinhoud

EK-duo Minderhoud en Romanov in Olympisch kader

Hans Peter Minderhoud is met Glock’s Romanov (v. Rohdiamant) opgenomen in het Olympisch kader. De combinatie maakt over drie weken deel uit van het Nederlands dressuurteam op het Europees kampioenschap in Herning. Voor Glock’s Romanov wordt het zijn tweede EK op rij. Hans Peter Minderhoud zelf won in 2007 al teamgoud op het EK in Turijn.

In 2011 kwam Glock’s Romanov onder Sune Hansen voor Zweden uit op het EK in Rotterdam. Vorig jaar imponeerde de bruine hengst onder het zadel van Edward Gal. Hans Peter Minderhoud nam Glock’s Romanov dit voorjaar over van zijn partner. In Aken wonnen Minderhoud en Glock’s Romanov vorige maand de Kür nadat ze als derde eindigden in de Grand Prix. Dezelfde klassering behaalden ze in de Grand Prix op het concours van sponsor Glock in het Oostenrijkse Villach Treffen en in Arnhem. Op het NK eindigde het duo twee weken geleden op de vierde plaats. Deze klinkende resultaten deed bondscoach Wim Ernes besluiten de combinatie op te nemen in het team dat Nederland volgende maand vertegenwoordigt op het EK dressuur in Herning.

Deelname aan het Europees kampioenschap betekent voor de goedgekeurde hengst Glock’s Romanov een terugkeer in Denemarken waar hij zijn succesvolle loopbaan in de sport en de fokkerij begon bij Stoeterij Blue Hors, de sponsor van het EK. Voor Minderhoud is Herning zijn tweede EK. In 2007 won de geboren Zeeuw met het Nederlandse team goud in de landenwedstrijd. Een jaar later nam hij olympisch teamzilver mee uit Hongkong. De beste van de wereld was Minderhoud samen met Edward Gal en Imke Schellekens-Bartels in de landenwedstrijd tijdens de Wereldruiterspelen in 2010 in Kentucky Amerika. Minderhoud reed alle kampioenschappen met de merrie Exquis Nadine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook