Ga naar hoofdinhoud

EK pony’s dressuur: Duitsland voorlopig aan kop, Nederland vierde

Mia Allegra Lohe met Tovdals Golden Future Imperial. Foto: Gesina Grömping/Equitaris www.equitaris.de

Duitsland staat aan kop bij de EK dressuur voor pony's in Le mans. De Duitse-amazone Mia Allegra Lohe pakt vanmiddag de overwinning in de landenproef met haar merrie Tovdals Golden Future Imperial (v. J Chargon Bredager). De 15-jarige amazone behaalt een nette score van 73,743 procent. De jury bij E gaf Lohe een 10 voor het halthouden in het einde van haar proef.

Landgenoot Maria Teresa Pohl scoort met haar 13-jarige Der Kleine Sunnyboy WE (v. Der Feine Lord) iets lager, namelijk 0,2 procent. Met 73,514 procent behaalt Pohl een tweede prijs. De Britse Abigail Gray sluit het podium af. Met haar KWPN-ruin George Clooney B.S (v. Caesar) rijdt de amazone 72,800 procent bij elkaar.

Nederland in top tien

Net buiten de top vijf eindigt de Nederlandse Nina van Rooij op de zesde plek. Met de 7-jarige Le Formidable (v. FS Champion de Luxe) krijgt de amazone 70,828 procent van de jury. Dominique Van Dalsen komt ook uit voor Nederland. Met de zwarte-ruin Zky begint de 16-jarige amazone haar proef minder sterk. Bij het eerste onderdeel kreeg van Dalsen van de jury bij E een 5. Van Dalsen herpakt zich en zet een goed eindresultaat neer van 69,628 procent.

Op dit moment staat Nederland vierde in het team klassement.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.