Ga naar hoofdinhoud

Duitse winst bij Juniorenkür, Van Rooij vierde

Lucie-Anouk Baumgurtel met Zinq Hugo FH. Foto: FEI

Op het EK Jeugd in Oliva Nova is Evi van Rooij vierde geworden in de afsluitende kür op muziek voor junioren. Met Don Tango B (v. Contango) reed de Nederlandse naar een gemiddelde score van 78,225%.

Het kampioenschap was voor de Duitse Lucie-Anouk Baumgürtel, die de negenjarige KWPN’er Zinq Hugo FH (v. Spielberg), gefokt door A. Derks, naar 82,045% reed. Daarmee was ze bijna 2% los van Annabella Pidgley met Sultan des Paluds FRH (v. Soliman de Hus). De Britse ging met de de vos, die vroeger onder Kirsten Brouwer te zien was, wel over de 80%: 80,110%. Derde werd de Oostenrijker Paul Jöbstl met de Hannoveraner premiehengst Bodyguard 49 (v. Burlington).

Drie keer een PR

“Ik heb alle drie de dagen een heel fijn gevoel gehad”, stelt Evi van Rooij. “Ik heb drie keer een persoonlijk record gereden. Aan de ene kant is het zuur dat ik twee keer net buiten het podium eindig, maar ik sta wel als vierde van Europa en daar ben ik heel blij mee. In de individuele proef was het verschil op brons slecht 0,15%, natuurlijk baal ik dan wel een beetje. Zeker omdat een keertwending mooier had gekund.”

Veel kwaliteit

Van Rooij roemt de verruimingen van de Contango-zoon die steeds weer een stabiele proef neer weet te zetten. “Don Tango B scoort ook hoog op de wissels, daar scoort hij goed op. Al met al is het een paard met veel kwaliteit. “, vertelt de zeventienjarige amazone die in september begint aan een hbo-studie Bedrijfskunde.

Medaille gegund

Bondscoach Monique Peutz blikt tevreden terug op het kampioenschap voor Junioren. “Ik had Evi natuurlijk graag die medaille gegund, want ze rijdt het hele kampioenschap al fantastisch. Evi heeft prachtige muziek en mooie lijnen. Vooral in de grootscharende appuyementen geeft Don Tango B een mooi beeld.”

Pem Verbeek eindigt als vijftiende

Voor Pem Verbeek en Fernando Torres (v.Florencio) zat er in het afsluitende onderdeel 72,99% en een vijftiende plek in. “Pem liet weer een constante proef zien, vooral de drafonderdelen waren heel gecadanceerd. Ze liep soms een fractie voor op de muziek, maar dat loste ze goed op.”

Robin Heiden naar achttiende plek

De achttiende positie was voor Robin Heiden en Jivando S (v.Desperado). Heiden begon volgens Peutz heel sterk aan haar proef en liet een goede draftour zien. De galoponderdelen konden wat stabieler. Resultaat: 70,61%

Uitslag Junioren kür op muziek:

1. Lucie-Anouk Baumgürtel (Dui) – Zinq Hugo FH (v. Spileberg), 82.045%

2. Annabella Pidgley (GBR) – Sultan des Paluds FRH (v. Soliman de Hus), 80.110%

3. Paul Jöbstl (Oos) – Bodyguard 49 (v. Burlington), 79.060%

4. Evi van Rooij (Sint-Michielsgestel) – Don-Tango B (v. Contango), 78.225%

15. Pem Verbeek (Waalre) – Fernando Torres (v. Florencio), 72.995%

18. Robin Heiden (Alphen Gld) – Jivando S (v. Desperado), 70.615%

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook