Ga naar hoofdinhoud

Evi van Rooij na eerste dag tweede in individuele proef Junioren

Evi van Rooij met Don Tango B (v. Contango). Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Evi van Rooij heeft zojuist bij de Junioren een goede prestatie neergezet in de individuele proef op het Europees Kampioenschap in Oliva. Van Rooij staat na de eerste dag op de tweede plaats met de 13-jarige KWPN'er Don Tango B (v. Contango). De combinatie reed naar een score van 74,500%. Ze werd met het fokproduct van J.A. van Boven door Magnus Ringmark en Elke Ebert aan kop geplaatst.

Paul Jöbstl gaat aan de leiding met de twaalfjarige Hannoveraner Bodyguard (v. Burlington FRH). De Oostenrijker kreeg voor zijn proef 74,647%. Met deze score gaat hij nipt aan kop. Het paar was begin mei ook al goed op dreef in Ornago door de teamproef (74,242%), de individuele proef (75,245%) en de kür op muziek (79,142%) op hun naam te schrijven.

Helgstrand voorlopig derde

Alexander Yde Helgstrand neemt voorlopig de derde plaats in. De Deen reed de ring binnen met de 16-jarige Deens gefokte Grevens SA VA (v. Soprano). De jury waardeerde zijn proef met 74,235%.

Heiden dertiende

Robin Heiden staat na de eerste dag op de dertiende plaats in de individuele proef. In het zadel van de zevenjarige KWPN’er Jivando S (v. Desperado N.O.P.) ontving ze een score van 70,647%.

Morgen tweede groep

Morgen (zaterdag) komt de tweede helft van de Junioren aan de start in de individuele proef. Dan rijden Sanne van der Pols en Pem Verbeek voor Nederland de ring binnen.

Voorlopige uitslag individueel

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook