Ga naar hoofdinhoud

Wéér een PR voor Marten Luiten: 79,617% op EK en vette kans op goud

Marten Luiten met Fynona. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het moet raar lopen als Nederlands toptalent Marten Luiten vandaag geen goud wint op het Europees Kampioenschap voor Young Riders in de individuele proef. Hij stuurde Fynona zojuist weer naar een PR. Dat stond op 79,51% in de individuele proef (CDI Exloo), in Oliva op het EK was er 79,617% (met drie van de vijf juryleden over de 80%).

Goed, er moeten nog twaalf ruiters rijden (daaronder Milou Dees, die Francesco ook lekker aan de gang heeft). Maar de kans is klein dat iemand Luiten voorbij gaat. Zijn Fynona is niet het allerspectaculairst bewegende young riders-paard dat op het EK loopt, Marten Luiten wint het keer op keer op zijn supergoede (en secure) paardrijden.

Ene na de andere 10 voor pirouettes

Jan Peutz, de man van Monique Peutz die op facebook live verslag doet van het EK schrijft: “Superlatieven schieten zelfs te kort voor de proef van Marten Luiten met Fynona!!! De ene 10 na de andere voor de perfect uitgevoerde pirouettes. Een ademloos stil stadion wacht op de punten en dan komt de ontlading door de ongelooflijke score van 79.617%!”

Bekijk hier het protocol

Bekijk hier de tussenstand

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook