Ga naar hoofdinhoud

Brons voor Nederlands juniorenteam

Sanne van der Pols hier met Excellentie. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlandse junioren hebben brons veroverd op het Europees kampioenschap in Hongarije. Met nog een tiental combinaties te gaan was Duitsland al zo goed als zeker van goud, maar met beide nog één combinatie te gaan en slechts anderhalve procent verschil, was het voor Nederland en Denemarken tot op het laatste moment spannend. De strijd om het zilver werd beslecht in het voordeel van Denemarken.

Dat Denemarken aan het langste eind trok, was de danken aan Alexander-Yde Helgstrand, die met Grevens Sa Va (Soprano x Romancier) een sterke proef neerzette en dit beloond zag worden met 71,848%, waarmee Denemarken een kleine anderhalve procent voorsprong op Nederland behield.

Laatste starter voor Nederland

Sanne van der Pols, de laatste starter voor Nederland, zette eveneens een goede proef neer. Met Cuvanck PP (Downtown x Münchhausen) behaalde ze 71,363% en zette Nederland daarmee op een totaal van 213,515%.

Robin Heiden beste Nederlander

In de individuele strijd nemen de Duitse amazones Anna Middelberg en Jana Lang de eerste en tweede plaats in. Robin Heiden volgt met Gasmonkey (Tuschinski x Ferro) als beste Nederlander op de derde plaats met 72,788%.

Nederlandse amazones

Sanne van der Pols staat net buiten de top vijf op plaats zeven. Evi van Rooij neemt met Don Tango B (Contango x Jazz) plaats zestien in met 69,364% en Shanna Baars met Fernando (Westpoint x Donnerhall) als achttiende met 69,151%.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook