Ga naar hoofdinhoud

El Diablo, Devil Diamant N en Chardonnay KNHS/Subli kampioenen

Chardonnay Foto Yvonne Termeer

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd in Ermelo KNHS/Subli kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden verreden. Bij de vierjarigen ging de overwinning naar El Diablo, Devil Diamant N won de finale bij de vijfjarigen en Chardonnay bij de zesjarigen.

Marie-José Timmermans reed El Diablo (v. Zenon) naar de hoogste score in de finale van het KNHS/Subli kampioenschap voor vierjarige dressuurpaarden en eisten daarmee de titel op. In een spannende en kwalitatieve finale ging het zilver naar Chantal Nijpjes met Enjoy N (v. Valdez).

De sympathieke El Diablo kreeg van de juryleden Marlon van Wissen, Johan Hamminga en Mariette Sanders-van Gansewinkel 9’s voor zijn stap en draf en een 8 voor de galop. “Een paard met veel souplesse en hele mooie techniek, die zich heel goed laat rijden. Mooi stil in de aanleiding en een heel fijn beeld.”

De als tweede geplaatste Enjoy N van Chantal Nijpjes kreeg met een 9,5 voor zijn draf het hoogste cijfer van de finale voor vierjarigen. Brons ging naar Ebony (v. Painted Black). De dit najaar bij het KWPN goedgekeurde hengst liet een gelijkmatige verrichting zijn met een goede ruimte en souplesse. Vai Bruntink stelde de zwarte voor.

Klik hier voor de uitslag.

Devil Diamant N

Devil Diamant N (v. Florencio) won de finale voor vijfjarige dressuurpaarden. Amazone Jessica Nijpjes werd met Sambucco ook nog vijfde. Zilver ging naar Spielberg’s Cartier, gereden door Fieke Houwen. Brons was voor Darkhill van Lilian Merx.

De jury omschreef de draf van Devil Diamant als actief en de stap werd beoordeeld als zijn beste gang (8,6 pnt). De galop is expressief met een mooi silhouet liet de jury in haar toelichting weten. Voor de algemene indruk ontving Devil Diamant een 8,3 wat het totaal op 82 punten bracht.

Van de finaleproef van Spielberg’s Cartier (v. Spielberg), naar het zilver gereden door Fieke Houwen, had de jury genoten. Waarbij de galop met een 8,6 werd gewaardeerd en een totaalscore van 81,6. Lilian Merx zag haar proef met haar eigen fokprodukt Darkhill (v. Uphill) bekroond met het brons. “Een correct bewegend paard met een goede tact.”

Klik hier voor de uitslag.

Chardonnay

Vai Bruntink won de finale van het kampioenschap bij de zesjarigen dressuurpaarden met Chardonnay (v. Winningmood). Het was heel nipt, want Carstenwaard (v. Don Schufro) en Stephanie de Frel, volgden op een paar tienden. Brons ging naar Lobke de Jong en Cirano (v. United).

Na de derde plaats met Ebony bij de vierjarigen sloot Vai Bruntink de jonge paarden carriere van Chardonnay (v.Winningmood) af met de titel bij de zesjarigen. “Heel blij mee. Chardonnay is een heel fijn paard. Hij krijgt nu even rust en dan maken we ons op voor de indoorkampioenschappen in het ZZ-zwaar. Het was echt spannend vanavond. Het scheelde eigenlijk niets”, blikt de amazone uit Nijverdal tevreden terug.

Stephanie de Frel was heel tevreden met het zilver, maar nog meer hoe Carstenwaard liep. “Dit was zijn beste proef die ik ooit met hem gereden heb. Ik heb ook de eerste wedstrijden in het ZZ-zwaar al met hem gewonnen. Dat was vandaag ook wel een voordeel met de galopwissels.”

Lobke de Jong was minder tevreden. “Ik heb met Cirano alle vier de voorwedstrijden gewonnen. Dus dan heb je wel verwachtingen. Maar ik had nog geluk dat ik de finale mocht rijden, want hij was veel te fris in de eerste proef vandaag. In de finale kon ik er weer beter aan rijden, dus ik had geluk dat de finale telt voor het klassement.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron KNHS/Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook