Ga naar hoofdinhoud

Emile Faurie wint prestigieuze Hamburger Dressuur Derby

Archieffoto Emile Faurie Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Emile Faurie reed met drie ritten boven de 70% naar de overwinning in zijn eerste Hamburger Dressuur Derby. Hij is de eerste de Brit die het lukte om de prestigieuze titel binnen te halen. In de Grand Prix-wedstrijd met paarden wissel werd zijn werkgever Bianca Kasselmann tweede en de Russische Tatiana Kosterina derde.

De top drie van de Grand Prix, die donderdag werd gereden, mochten voor de Derby aantreden. De Russin Tatiana Kosterina had die gewonnen met Diavolessa vA (v. Don Frederico) voor Emile Fauri met zijn nieuwe troef voor het EK, Lollipop (v. Lord Sinclair). Bianca Kasselmann kwam op de derde plaats met Delatio (v. De Niro).

Paard van werkgever Kasselmann

Voor de paardenwissel koos Faurie voor het paard van zijn werkgever Kasselmann, Escada. Met de elfjarige merrie van Ehrenpreis scoorde de Brit 73.50%. Daarna reed hij Diavolessa vA naar 74.311% en de hoogste score kreeg hij voor zijn foutloze rit op de De Niro-zoon Delatio, 76.529%.

‘Doe het nooit meer’

Met 11% voorsprong op zijn concurrenten pakte De Brit de titel. Faurie reageerde na afloop van zijn Derby-debuut: “Om eerlijk te zijn, dat doe ik nooit meer. Het was echt zenuw-slopend!”

Kasselmann tweede

Bianca Kasselmann werd in de paardenwissel tweede. Met haar eigen Delatio zette ze het beste resultaat neer van 73.617%. De hengst Delatio werd na afloop uitgeroepen tot het beste paard. Daarmee cashte Kasselmann nog eens 7000 euro.

Publiekslieveling Kosterina

De derde plaats was voor Tatiana Kosterina. De Russische die bij  Monica Theodorescu traint, kon alleen met haar eigen Diavolessa vA boven de 70% uitkomen. Ze werd de publiekslieveling omdat ze de communicatie-storingen met de vreemde paarden telkens oploste met een brede lach en klopjes op de hals.

Klik hier voor de uitslag.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook