Ga naar hoofdinhoud

Emma Hindle’s Wie Weltmeyer overleden

Emma Hindle en Wie Weltmeyer Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De in Duitsland goedgekeurde Hanoveraanse hengst Wie Weltmeyer (v. Weltmeyer) is vorige week op 25-jarige leeftijd overleden. Wie Weltmeyer maakte furore onder het zadel bij de Britse amazone Emma Hindle voor wie hij het eerste Grand Prix paard was. Hindle kwam in 2004 met haar  'Wally' aan de start van de Olympische Spelen in Athene en ze vertegenwoordigden Groot-Brittannië op twee EK's. 

De hengst werd geboren in 1990 bij fokker Volker Bachmannn en behaalde zijn dekbrevet in Verden. In 1993 won hij de Stallion Performance Test in Medingen en op het Duitse kampioenschap in 1996 won hij brons bij de zesjarige dressuurpaarden. 1999 was het jaar van zijn internationale doorbraak onder het zadel van Emma Hindle. Het duo was genomineerd voor uitzending naar de Olympische Spelen van Sydney in 2000. De combinatie nam deel aan de Europese kampioenschappen in 2003 en 2005 en kwamen aan de start van de Wereldbekerfinale in 2004 en was in die tijd een vaste waarde voor het Britse team. In 2006 mocht de hengst gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

Zijn bekendste nazaat is Wie Atlantico, die voor Spanje onder Juan Matute op de Olympische Spelen van 2008 in actie kwam. Fiona Bigwood reed het paard op de Wereldruiterspelen van 2010 en momenteel zit Anders Dahl in het zadel van de inmiddels zestien jaar oude vosruin.

Hindle liet haar vormalige toppaard inslapen, nadat zijn gezondheid hard achteruit was gegaan. “Het was een voorrecht om van dit paard veel te kunnen leren. Hij heeft mijn dromen werkelijkheid gemaakt. Het was een eer”, aldus Hindle.

Bron: Eurodressage / Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.