Ga naar hoofdinhoud

Enorme sprong Diederik van Silfhout en Expression N.O.P. op wereldranglijst

Diederik van Silfhout met Expression N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN-hengst Expression N.O.P. (v. Vivaldi) is weer helemaal terug. Onder Diederik van Silfhout liep de tienjarige hengst naar goede scores en hoge klasseringen op de CDI's in Le Mans en Lier. Hierdoor maakte het paar een enorme sprong op de wereldranglijst voor dressuurruiters, ze stegen 271 plaatsen van 334 naar plek 63. Edward Gal blijft de hoogst geplaatste Nederlander op de negende plek.

Een bij het dekken opgelopen blessure van Expression N.O.P. maakte afgelopen zomer een einde aan de Tryon-wens van Diederik van Silfhout. Na Rotterdam verscheen de KWPN-hengst niet meer in de ring. Op de subtopwedstrijd in Zuidbroek in december maakte maakte de hengst zijn wedstrijdrentree en won direct.

271 plaatsen

In februari was de internationale rentree van het paar in Le Mans waar ze de Special wonnen na een derde plaats in de Grand Prix. Afgelopen weekend op het CDI4* in Lier haalden Van Silfhout en Expression weer veel punten voor de ranglijst binnen met een derde plaats in de Grand Prix en een tweede in de kür op muziek. Op de wereldranglijst steeg het paar 271 plaatsen naar de 63ste.

Cornelissen en Aqiedo in top 50

Ook Adelinde Cornelissen heeft het goed gedaan met de hengst Aqiedo (v. Undigo). In Neumünster vergaarde het paar punten in de wereldbekerwedstrijd met een zesde en achtste plaats en kwam hierdoor in de top vijftig op plaats 40.

Gal beste Nederlander op 9

Edward Gal blijft met Glock’s Zonik N.O.P. de beste Nederlandse combinatie op de ranglijst. Ze behouden hun negende plaats. Hans Peter Minderhoud stijgt met Glock’s Dream Boy N.O.P. twee plaatsen naar de 17de. Ook Madeleine Witte is twee plaatsen geklommen met Cennin en staat nu op de 20ste plaats.

Werth houd koppositie vast

Aan de top van het klassement is niets veranderd. Isabell Werth voert nog steeds de ranglijst aan met Weihegold OLD. Laura Graves behoudt met Verdades de tweede plek gevolgd door Werth met Bella Rose 2 en Emilio 107. Kasey Perry-Glass bezet nu de vijfde plaats met Goerklintgaards Dublet.

Klik hier voor de ranglijst.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook