Ga naar hoofdinhoud

Enzo Truppa en Italiaanse hippische federatie bereiken akkoord

De Italiaanse hippische federatie (FISE) en Enzo Truppa hebben, na een hoop juridisch getouwtrek, een akkoord bereikt buiten de Rechtbank om. Truppa werd door de federatie aangeklaagd wegens contractbreuk na het verkopen van het Grand Prix-paard Eremo del Castegno (v. Rohdiamant) en vocht tot driemaal toe de opgelegde schorsing en boete zonder succes aan. Nu lijkt er een einde te zijn gekomen aan de onmin tussen beide partijen. 

Sinds 2012 betaalde de FISE 70.000 euro per jaar aan Truppa om het toppaard van zijn dochter Valentina Eremo del Castegno met het oog op de Olympische Spelen in bezit te houden. Eind vorig jaar werd bekend dat de ruin toch was verkocht aan de Braziliaanse ruiter Jorge da Rocha. Truppa had inmiddels al 280.000 euro van de federatie ontvangen.

Schorsing en boete

Daarop klaagde de federatie Truppa aan wegens contractbreuk waarbij hij voor vier maanden werd geschorst en een boete van 10.000 euro kreeg opgelegd. Daarnaast verbood de FISE hem naar Rio af te reizen om zijn dochter op de Spelen bij te staan. Truppa vocht de vier maanden durende schorsing tot drie keer toe aan, maar verloor de zaak keer op keer. Daarna zocht hij het hoger op door naar het Italiaans Olympisch comité (CONI) te stappen, eveneens zonder succes.

Schikking tussen partijen

Begin van dit jaar werd Marco di Paoli aangesteld als nieuwe president van de FISE, een kandidaat gesteund door Truppa. Vorige week kondigden bestuursleden van de federatie aan een schikking tussen beide partijen te hebben getroffen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook