Ga naar hoofdinhoud

Enzo Truppa toch onmiddellijk geschorst

Eerder meldde horses.nl dat de Italiaanse dressuurtrainer Enzo Truppa vanaf 1 september zou geschorst worden naar aanleiding van de verbreking van een sponsorcontract. Deze opschorting zou hem in staat stellen om nog ruiters, waaronder zijn dochter Valentina Truppa, te coachen in Rio. Nu is bekendgeraakt dat de schorsing wel degelijk met onmiddellijke ingang in werking treedt.

De FISE, de Italiaanse ruitersportfederatie had aan Truppa een som geld betaald om het toppaard van zijn dochter Eremo del Castegno met het oog op de Olympische Spelen in eigen bezit te houden. Eind vorig jaar bereikte ons het bericht dat Eremo toch was verkocht en wel aan de Braziliaanse ruiter Jorge da Rocha. Hij zou met het paard aan de Olympische Spelen deelnemen.

Gedeeltelijke herziening

Vanaf 1 september zou Truppa dus geschorst worden. Daartegen is Truppa in beroep gegaan bij het federaal tribunaal van de FISE zelf. Dit federaal tribunaal heeft de schorsing dan omgezet naar 4 maanden plus een boete van 10.000 euro.

Deze schorsing is nu echter opnieuw herzien door het beroepsorgaan van de FISE. Dit orgaan heeft beslist om de schorsing met onmiddellijke ingang te doen intreden. Hierdoor kan Truppa zijn dochter Valentina niet coachen op de Olympische Spelen.

De eigenlijke rechtszaak of er nu contractbreuk was in hoofde van Enzo Truppa ten opzichte van de Italiaanse federatie moet nog van start gaan. Dit zijn dus allemaal voorafgaande maatregelen.

Bron: Eurodressage.com/Paardenkrant-horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook