Ga naar hoofdinhoud

Erben Wennemars en Alex van Silfhout geven seminar op NK dressuur

Het NK Dressuur Gelderland wordt dit jaar georganiseerd in het thema 'Sport, Voeding en Gezondheid'. Op vrijdag 24 mei vindt een seminar 'Fit in de sport' plaats waar onder andere oud-schaatser Erben Wennemars zijn bijdrage aan zal leveren.

Om succesvol te zijn in de sport zijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en de wil om te winnen drie belangrijke pijlers. Daarbij is het voor topsporters ook van groot belang mentaal en fysiek topfit te zijn. Alleen binnen de paardensport wordt de focus vooral gelegd op het paard, waarbij alles op alles wordt gezet om van het dier een topatleet te maken. In dit traject vergeet de ruiter zijn eigen vitaliteit weleens. En de sleutel tot succes is juist om ervoor te zorgen dat de combinatie presteert als een topatleet.

Erben Wennemars

Bij het seminar op het NK dressuur zullen Erben Wennemars, Alex van Silfhout en Ralf van Orsouw acte de presence geven. Wennemars zal ingaan op zijn carrière als schaatser en thema’s als persoonlijke ontwikkeling, passie, intrinsieke motivatie en het verleggen van grenzen centraal stellen.

Alex van Silfhout

Alex van Silfhout was succesvol als bondscoach van de Junioren, Young Riders en U25. Ook heeft hij een succesvolle, internationale carrière achter de rug als Grand Prix-ruiter. Met zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander wat erbij komt kijken om als combinatie te presteren op topniveau. Tijdens het seminar vertelt hij over zijn eigen ervaringen en geeft hij vanuit zijn rol als voormalig bondscoach trainingsadvies.

Ralf van Orsouw

Voedingsdeskundige Ralf van Orsouw heeft ruim twintig jaar ervaring in de voedingsindustrie. Zijn kennis voor humane- en diervoeding heeft hij gekoppeld aan zijn kennis van het verterings- en voedingsstelsel van het paard.

Samen Fit-programma

Tot slot organiseert het KNHS de kick-off van het ‘Samen Fit-programma’, een leefstijlprogramma waarbij ruiter en paard samen aan de slag gaan met een gezondere leefstijl.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook