Ga naar hoofdinhoud

Ernes: ‘Aken afgesloten met goed gevoel’

Bondscoach Wim Ernes reageerde zondag na afloop van de Kür tevreden op de resultaten die de Nederlandse combinaties de afgelopen dagen heeft neergezet. "Ik sluit deze CSIO5* wedstrijd in Aken af met een positief gevoel. We hebben temidden van de 15 beste dressuurruiters ter wereld twee combinaties - Jerich Parzival N.O.P. met Adelinde Cornelissen en Glock's Flirt met Hans Peter Minderhoud - meelopen. We werden tweede in de landenwedstrijd en we hebben bovendien nog een aantal topcombinaties die vandaag niet aan de start kwamen:Glock’s Undercover N.O.P. met Edward Gal en Kingsley Siro N.O.P. met Daniëlle Heijkoop", aldus Ernes.


Hans Peter Minderhoud was blij met zijn Kür, “Flirt liep gewoon een goede proef en toonde ook nu weer progressie in de piaffe. Het is een paard dat uitstraalt dat hij het werk in de ring leuk vindt en omdat hij het leuk vindt is hij ook zeer gemotiveerd om zijn best te doen.” Minder tevreden was hij over zijn dertiende plek. “De voorzitter van de jury gaf mij ongeveer vijf procent minder dan de andere juryleden en mijn achterstand op de tiende plek was 0.05%.”

Cornelissen was niet helemaal tevreden over haar rit waarmee ze als zesde eindigde. “Ja, we reden een foutloze Kűr, maar niet gedurende de gehele wedstrijd op de muziek. Ik heb in mijn freestyle de drafonderdelen aangepast. Dat moest naar mijn mening moeilijker. Probleem was dat deze veranderingen pas gisteravond klaar waren, waardoor ik ze niet heb kunnen oefenen. Dat kostte nu punten. Gelukkig hebben we nog vier weken tot de WEG en dan kan ik de veranderingen nog vaak genoeg oefenen”. Op de vraag of het een goede indruk was dat Parzival iets vermoeid oogde antwoordde de amazone: “We hebben in vrij korte tijd een aantal wedstrijden gereden en nu speelden de weersomstandigheden ook zeker een rol. Dat Parzival een iets flauwe indruk maakte is een juiste conclusie.”

Klik hier voor het wedstrijdverslag.

Bron: Horses / KNHS

4 reacties op “Ernes: ‘Aken afgesloten met goed gevoel’

 • Mart

  Alle respect voor de combinaties die met dergelijk weer in Aken hebben gereden.
  En dat het eea dan wat minder flitsend is… begrijpelijk.
  Maar wat mij opvalt is dat niemand praat over de aanleuning van Parcival. Er was geen goede verbinding van achter naar voren waardoor zijn aanleuning bijna continue onrustig was. Nara mijn mening een belangrijk aspect…

 • Hans

  Volgens mij was er voor weinig Nederlanders reden tot tevredenheid. De afstand tot de top is groot en het nationale collectief staat verder van Duitsland dan we de laatste jaren gewend waren, toen grotendeels onder aansturing van Jef. Inderdaad, dezelfde Jef die nu bijdraagt aan het groeiende gat met Duitsland, door Totilas daar te krijgen, waar niemand hem meer verwachte. De naam Jef heeft er in Duitsland een rare metamorfose door ondergaan. Hij is gepromoveerd van heiligschennis naar heilige. Zelfs op de Duitse TV werd hem een podium geboden, om op z’n Jef’s vast te stellen dat er nog ruimte voor verbetering is. Zou het die kritische noot zijn die onze Nederlandse afvaardiging mist om weer aansluiting te vinden?

 • Bert

  U bedoeld waarschijnlijk Sjef…….

 • MJ Kochx

  Als Parcival tijdens de GPS in topvorm was, dan wordt mijn allergie tegen de strakke verbinding en de regelmatig open mond blijkbaar erger. Ik zie niet ‘meer harmonie’ zoals her en der verkondigd wordt en dat vind ik echt jammer. Adelinde heeft dermate sterke buikspieren van haar training in de sportzaal dat ze niet zoals veel andere ruiters/amazones achterover hoeft te hangen, maar elke ophouding terug die gegeven wordt, komt slecht door en resulteert in een duwend beeld. Nederland gaat nog een hele kluif hebben in Normandië met een Parcival die volgens mij onderhand afgestraft wordt op de aanleuning en als Undercover te veel spanning krijgt, komt dat ook tot uiting in de punten. De Duitsers zijn ‘back with a vengeance’ met in ieder geval 2 paarden die over het algemeen super op lengte gereden worden en 1 herintreder die naar mijn smaak wel heel erg naar boven gepunt wordt, UK zal naast Charlotte en waarschijnlijk Carl alles uit de kast moeten trekken, dus het wordt een aardige strijd en daar zal het Nederlandse contingent nog een harde dobber aan hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook