Ga naar hoofdinhoud

Esmee Donkers: ‘Ze zijn aan elkaar gewaagd’

Esmee Donkers en Chaina. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl

Op de Subtopwedstrijd in Breukelen vestigde Esmee Donkers met Chaina (v. Sir Donnerhall) vandaag een nieuw persoonlijk record in de landenproef voor young riders. Met een fraaie score van 73,03% won de kersverse A-kadercombinatie de proef en bleef daarmee ruimschoots voor op Febe van Zwambagt die FS Las Vegas (v. Lord Loxley) met 68,88% naar de tweede plaats reed.

Na een succesvolle periode bij de junioren stapte Esmee Donkers dit jaar over naar de young riders. Na het CDI Roosendaal eerder deze maand promoveerde ze met de tienjarige merrie van Sir Donnerhall van het B-kader naar het A-kader. Over haar proef van vandaag vertelt ze: “Chaina deed het super goed en we zijn de laatste tijd veel vooruit gedaan.”

Foutjes compenseren

Het duo scoorde een negen voor de eerste middendraf en achten voor de pirouettes. In de serie om de drie ontstond een foutje. “Daarnaast waren er nog een paar kleine dingetjes maar gelukkig konden we de foutjes we makkelijk compenseren. In de draftour stond Chaina er goed aan en was ze mooi ontspannen. Daar scoort ze echt mee”, vervolgt Donkers enthousiast. “De pirouettes zijn enorm verbeterd en dat was voor mij persoonlijk echt het hoogtepunt.”

Bartels en Van Silfhout

Naast Chaina heeft Donkers de beschikking over Zaffier (v. Painted Black), waarmee ze is opgenomen in het B-kader young riders. Met beide paarden selecteerde de amazone zich voor de finale van KNHS-MDH Kostendrukkers Cup. “Volgens de reglementen mag je met één paard in de finale rijden maar ik heb een wildcard gekregen waardoor ik ze allebei mag starten”, legt de pupil van Tineke Bartels uit, die naast lessen bij haar vaste trainster de kadertrainingen volgt bij bondscoach Alex van Silfhout.

Langere termijn

Daarna gaat de amazone, die in haar juniorentijd met Zaffier deel uitmaakte van het EK-team van 2016 in Oliva, met haar twee merries van start op het NK. Doel voor dit seizoen is deelname aan het EK. “Het zou super mooi zijn als ik weer naar het EK mag. Dat zou met Chaina of Zaffier kunnen zijn, want ze zijn best aan elkaar gewaagd en het is moeilijk om te zeggen welke van de twee de beste is. Ik ben er mega blij mee en had het niet beter kunnen treffen”, aldus de jonge amazone die een HBO-studie Bedrijfskunde MER (management, economie en recht) volgt. “We trainen lekker door met oog op de langere termijn, gaan kijken wat ik eruit kan halen en of ik later goed genoeg wordt om helemaal in de paarden te gaan.”

Milou Dees

Milou Dees maakte een geslaagd debuut bij de junioren. De amazone, die tot vorig jaar met Mystery Dancer internationaal reed bij de pony’s, liep met de zevenjarige Francesco (v. Florencio) een paar slordigheidsfoutjes en had daarnaast ook mooie stukken. Resultaat was een afgetekende zege met 67,70%.

Priscilla Gremmé

Priscilla Gremmé is met haar eerste paard in de Subtop ASG Dietorio (v. Voice) goed op weg in het ZZ-Zwaar. Vorige week won het duo met ruim 66 procent ook al een proef in deze klasse. Door een aantal fouten bleef de score vandaag hangen op 62,43%, wat alsnog goed was voor het oranje lint.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Yoeki Bos: ‘Vivaldi heeft me gered’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook