Ga naar hoofdinhoud

Esmee Donkers danst naar de Nederlandse Young Riders-titel

Update
Esmee Donkers met Chaina. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met een geweldig mooie, harmonieuze kür won Esmee Donkers met Sir Donnerhall-nakomeling Chaina zojuist niet alleen de kür op muziek maar tevens het Nederlandse kampioenschap bij de Young Riders. Donkers was ook al de beste  in het verrassend verlopen eerste onderdeel. Het zilver was voor Jasmien de Koeyer met de mooie Esperanza (v. Desperados), het brons ging naar Robin Bernoski en Velazquez.

In het grillig verlopen eerste onderdeel om het kampioenschap voor Young Riders, waarin een van de favorieten Febe van Zwambagt uitviel, wist Esmee Donkers al de aandacht op haar en haar paard Chaina te vestigen. In de kür liet Donkers er geen twijfel over bestaan wie de titel zou winnen. Met de elegante Sir Donnerhall-dochter werd de amazone unaniem op de eerste plaats gezet en kreeg een percentage van 78.225%.

‘Niet verwacht met zo’n verschil te winnen’

“Ik besef het nog niet helemaal”, vertel Esmee Donkers met het kampioenslint om, “ik had niet verwacht te winnen en zeker niet met zo’n verschil!” Haar paard Chaina is een echte merrie: “Je moet eerst haar vertrouwen winnen en dan doet ze echt alles voor je.”

De proef van Donkers verliep heel mooi en stabiel, ze maakte geen fouten. Erg mooi waren de wisselseries en ook de drafreprise  leverde veel 8-en op.

Hoge moeilijkheidsgraad

Jasmien de Koeyer pakte het zilver met de Desperados-dochter Esperanza, ze was in de eerste proef ook al tweede. De Koeyer reed een proef met een hoge moeilijkheidsgraad, de wissels om de vier op de grote volte en de drieërs op de AC-lijn lukten heel goed. Het eindresultaat werd 74.375%.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Foutloze proef

Bronzen medaille winnaar Robin Bernoski zat met zijn 74.200% vlak bij De Koeyer. De hengst Velazquez (v. Krack C) liep een foutloze proef en twee juryleden zetten Bernoski dan ook op de tweede plek.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Tevreden over verrichtingen

Bondscoach Alex van Silfhout is zeer tevreden over de verrichtingen van zijn pupillen. “Esmee geeft met haar paard een heel harmonieus en vanzelfsprekend beeld en had echt een goede rit. Als de moeilijkheidsgraad van haar Kür nog een tikje omhoog gaat, dan kan ze ook boven de 80% scoren. Jasmien reed wel een goede Kur, haar paard gaat heel goed over de benen, dat zag er goed uit. De pirouettes zijn nog wel een aandachtspunt. Robin Bernoski reed ook een gedurfde proef met goede moeilijkheidsgraad. Ze hebben het goed gedaan.”

‘Ik ben er nog niet uit’

De Junioren- en Young Rider-teams waarmee van Silfhout naar het EK wil, dat van 7 tot en met 13 augustus in Roosendaal verreden wordt, worden komende week bekend gemaakt. “Daar moet ik goed voor gaan zitten, ik ben er echt nog niet uit”, vertelt Van Silfhout.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.