Ga naar hoofdinhoud

Eternity onder het zadel van Cathrine Dufour

Eternity (Escolar x Sir Donnerhall I) - Foto: Rick Helmink

In 2017 betoverde de, toen drie jaar oude, Westfaalse Escolar zoon Eternity jury en toeschouwers bij de Nationale Kampioenschappen. Nu heeft hij een nieuwe amazone.

Op haar Facebook-pagina plaatste Cathrine Dufour een video van zichzelf op Eternity en schreef: “Ik had een geweldige rit vanmorgen op deze kleine superster. Mijn nieuwe baby’s beginnen zich te vestigen en voelen zich steeds meer thuis in hun nieuwe omgeving. Dit -Eternity- is zeker een heel, heel bijzondere. ”

Dankbaar

Dufour is Helgstrand Dressage erg dankbaar voor het mogen rijden met paarden als deze. Andreas Helgstrand had onlangs te horen gekregen dat  er niet genoeg topruiters voor alle high-class paarden in zijn stal waren. Daarom sprak Helgstrand zijn landgenoot Cathrine Dufour aan of de amazone voor hem wilde rijden.

Ontdekking

Al op driejarige leeftijd kreeg de zoon van Escolar een zekere bekendheid. Onder Pascal Kandziora werd Eternity superieur Westfalen-kampioen en kwalificeerde zich voor het Bundeschampionat in Warendorf. Nog voor deze kampioenschappen hadden Eva en Ulf Möller Eternity in de stal van Kandziora ontdekt, en informeerden Eva’s baas Andreas Helgstrand erover. Helgstrand probeerde de ruin en na een week van onderhandelingen was de deal gesloten.

Betoverend

Dus Eternity ging in Warendorf al onder Eva Möller en betoverde er niet alleen door zijn bewegingen (waar het paard moet worden benadrukt dat zelfs toen dat kreeg 10,0, de stap echter nog ruimte voor verbetering), maar vooral door zijn uitzonderlijke grote vreugde om te lopen – wat je wilt voor een dressuurpaard.

Bron: St-Georg/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook