Ga naar hoofdinhoud

Europees kampioene Esmée Donkers neemt afscheid van Zaffier

Esmee Donkers met Zaffier. Foto: Equifoto.nl
Esmée Donkers vormt niet langer een combinatie met haar kaderpaard Zaffier (Painted Black x Pion). De gouden young rider, die afgelopen zomer op het Europees kampioenschap in Fontainebleau in alle drie de proeven niet te kloppen was met haar toppaard Chaina (v. Sir Donnerhall), heeft haar tweede paard Zaffier verkocht naar Duitsland.

“Vijf jaar geleden kwam je als een guppy bij ons op stal. Vrienden en fokkers Wim en Riannette Timmers brachten ons samen. We hadden een ongelooflijke klik en wat was het mooi om te zien hoe je steeds verder ontwikkelde. En hoe veel blijer en vrolijker je werd als je meer souplesse in je lijf kreeg. Door je geweldige karakter hebben we véél meer bereikt dan we van tevoren ooit hadden gedacht. En dat maakt me echt mega trots op jou”, aldus Esmée Donkers.

Leermeester voor junior

Donkers bouwde met Zaffier een aansprekende erelijst op. Van de 55 internationale proeven eindigde het duo maar liefst 50 keert in de prijzen. “Ondertussen ben je een echte schoolmaster geworden en ga je samen met je nieuwe baasje, de 15-jarige Duitse juniorenamazone, Laura Riegel verder. Ik wens jullie heel veel succes en plezier samen!”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook