Ga naar hoofdinhoud

Eva van der Linde: ‘Mijn jasje zit met elastiekjes vast’

Update uitslagen
Eva van der Linde met Dark Knight Texel. Foto: Ingrid Truijens
Op de subtopwedstrijd in Benningbroek pakte Eva van der Linde zondag ruimschoots de zege in de Prix St. Georges, door met Dark Knight Texel bijna 72% bij elkaar te rijden. Extra knap aangezien de amazone in verwachting is van haar derde kindje en inmiddels halverwege de zwangerschap is.

“Mijn jasje zit met elastiekjes bij elkaar, dus ik weet niet hoe lang ik nog volhoud om concours te rijden. Thuis gaat het rijden prima, maar om in zo’n proef de hele tijd door te zitten en bijvoorbeeld uitgestrekte draf te rijden is niet altijd fijn”, steekt Eva van der Linde van wal.

Gaaf gevoel
De zwarte Wynton-zoon is een indrukwekkende verschijning en maakte ook nu weer indruk op de jury.
“Hij voelde ook echt heel goed. Aan de score te zien zag het er hetzelfde uit als hoe het aanvoelde. Hij kan soms wat heet worden, maar nu was hij gecontroleerd heet. Dan voelt hij zo gaaf aan. Daarnaast is hij natuurlijk superknap met zijn mooie front en geweldige voorbeengebruik.”

Verschil
Kaylee Gouda debuteerde met Don Juan (v. Vivaldi) in Benningbroek in de Prix St. Georges en kon direct een score noteren van 65,99%. Hoewel ze erg blij was met de score, was ze minder te spreken over het verschil van inzicht van de juryleden. Haar proef werd namelijk beoordeeld met 69,35% en 62,63%.
“Over de proef en de eindscore ben ik zeker tevreden. Alleen kan ik niks met zo’n groot verschil. Was het nu goed voor bijna 70 procent of was het net aan winst? Op dezelfde onderdelen kreeg ik achten en zessen. Helaas waren de juryleden nog bezig toen we naar huis gingen, dus nu weet ik niet waar het aan lag.”

“We gaan ons nu richten op de Inter I, want daar is hij al klaar voor en we gaan binnenkort ook wat internationale young riders-wedstrijden starten. Dan langzaam aan richting de Grand Prix trainen”, blikt ze alvast enthousiast vooruit.

Van Brenk op kop
In de kleine groep Grand Prix bezette Wijnanda van Brenk plaats één en twee met haar paarden Vladimir (v. Krack C) en Urbanes (v. Gribaldi). Met beide noteerde ze 63,30%.
De Intermédiaire II kwam op naam van Shanda de Boer en Eastend’s Zamira (v. Rubels) met 63,42%. Valentijn van Weering volgde met de Oldenburger-hengst VarioHippique’s First Class (v. Florencio) met 60,2%.

Ruim 65%
In de ochtendgroep van het ZZ-Zwaar was het oranje lint voor Elly Olivier en Covella (v. Valeron) met 65,57%. Plaats twee, met 2% minder, was voor Samara van der Eerden en VarioHippique’s Sir John (v. Sir Donnerhall).
Anouk van Wijk noteerde 60,64% met de Westpoint-nakomeling Checkpoint en werd hiermee derde.
Joyce van Truyen, die met Veni Vidi Vici (v. Arachon) 60,14% behaalde, maakte de top vier compleet.
De avondgroep kwam op naam van Ilse Ligthart. Zij debuteerde op dit niveau met Hero (v. Farrington) en noteerde bijna 64%.

Bekijk hier de complete uitslagen.
Lees woensdag meer in de Paardenkrant-Horses.nl.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.