Ga naar hoofdinhoud

Eva van der Linde rijdt eigen fokproduct naar Inter I-zege

Belle Lady Texel en haar amazone Eva van der Linde waren vandaag op de Subtopwedstrijd in Benningbroek goed voor het oranje lint in de Intermédiare I. De expressieve Krack C-dochter van Stoeterij Van der Linde liep een score van 65,83% bijeen. "Belle is nog jong maar ik wil met haar straks écht Grand Prix gaan rijden", vertelt Van der Linde enthousiast na afloop van de proef.

Van der Linde had vandaag een heel goed gevoel over haar proef. De tienjarige merrie kan soms wat spanning in de ring hebben en dan iets te kort in de hals worden. “Je hebt altijd wel wat dingetjes in de proef maar ik heb vandaag heel lekker gereden. Ik heb Belle de laatste maanden weinig gestart maar vandaag ging het in de ring alweer een tandje beter. Voor mijn gevoel hoefde ik alleen maar sturen.”

Stephanie Kok en Casmir (v. Casantos) volgden met 63,33% op de tweede plaats. Carlijn de Boer reed haar Painted Black-nazaat Wimbledon met 62,41% naar de derde plaats.

Prix St. Georges

De proef van Carlijn de Boer en Zodinde H (v. Sandreo) was in de Prix St. Georges goed voor de winnende score van 64,12%. Met 64,08% werden Jolanda Leonhardt-Glimmerveen en de negenjarige Cousin Vinnie (v. Krack C) nipt tweede. Yvonne Snieder en Gathe’s Dowendy S, een achtjarige merrie van Contango, werden derde met 63,25%.

ZZ-Zwaar

Voor de deelnemers in het ZZ-Zwaar stond één proef op het programma. Marije van Thuyl-Tromp reed met Aq-stables Catosion (v. Sir Donnerhall) de winnende score van 66,57% bijeen. Kelly Zuidervaart en de tuigpaard-gefokte Cadans M (v. Torino) werden door jurykoppel Lia de Ruiter-Bakker en Els Scholtman-Lodder beloond met 65,00%, goed voor de tweede plek. De winnares van de Inter I, Eva der van Linde, volgde met Wynton-zoon Dark Knight Texel. Schotman-Lodder had voor deze combinatie de eerste plaats in gedachten maar met een gemiddelde score van 64,29% moet het duo genoegen nemen met de derde plaats.

Hoogste dagscore bij Junioren

De acht combinaties tellende groep junioren werd ruimschoots aangevoerd door Demy Kurstjens. Onder het zadel van Kurstjens liep Johnson-zoon Chaplin op zijn junioren-debuut met 67,64% naar de winst, tevens goed voor de hoogste dagscore. Met 63,78% werden Yoeki Bos en haar schimmel Winnetou (v. Redford) tweede.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook