Ga naar hoofdinhoud

Everdale naar winst bij Lichte Tour-debuut

Everdale bij zijn overwinning in de Pavo Cup 2013 met Severo Jurado Lopez - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De populaire KWPN-hengst Everdale (Lord Leatherdale x Negro) scoorde onder Van Olst-stalamazone Charlotte Fry bij zijn Lichte Tour-debuut maar liefst 71,12 procent. Dat was - ondanks een fiks juryverschil - genoeg voor de overwinning in Oud-Gastel. 

Everdale is van alle ‘Dales’ (de combinatie Lord Leatherdale x Negro) het populairst geweest bij de fokkers. De verrichtingskampioen van het voorjaarsverrichtingsonderzoek in 2012 (87 punten) en Pavo Cup-winnaar van 2013 bracht tot en met 2016 857 nakomelingen bij het KWPN. Ook vorig jaar was Everdale nog goed voor 93 bij het KPWN geregistreerde nakomelingen.

In the picture

Stipt bij aanvang van het dekseizoen maakte hij nu zijn winnende Lichte Tour-debuut, al stond de Lord Leatherdale-zoon door zijn nafok sowieso nog in the picture. Vorig jaar werden er bij het KWPN uit zijn eerste jaargang maar liefst drie hengsten goedgekeurd: verrichtingskampioen Inclusive (mv. Uptown), Inspire (mv. Don Romantic) en Inverness (mv. Johnson) en ook bij het NRPS heeft Everdale al een goedgekeurde zoon: Excellent (mv. Donnerhall).

Klik hier voor het verslag van de subtopwedstrijd in Oud-Gastel

Bekijk hier de complete uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook